Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Toshiba komt met grotere uitvoeringen van de Canvio drives.

Toshiba heeft vandaag aangekondigd dat het met grotere uitvoeringen van haar externe Canvio harddrives gaat komen. Begin dit jaar kondigde Toshiba al de 3TB grote Canvio Connect II aan, maar daar komen nu twee andere drives bij.

De meest simpele externe drive zal de Canvio Basics 3TB worden. Deze externe harddrive beschik over sensoren die schokken meten en hierop actie ondernemen om de koppen van de harddrive te beschermen en daarmee ook de data op de drive. De aansturing gaat vanuit de firmware waardoor je geen specifieke software hoeft te installeren.

Verder verschijnt ook de Canvio Desk in een grotere uitvoering en wel met 6TB aan opslagruimte welke via USB 3.0 te benaderen is. De Canvio Desk bevat ook Backup Now EZ software om snel en gemakkelijk de computer van een back-up te voorzien.

Toshiba-Canvio-Desk

Beschikbaarheid

De Canvio Basics 3TB ligt in april in de winkel voor €189. Ook kondigt Toshiba aan dat de in januari gepresenteerde Canvio Connect II 3TB dan eveneens in de winkel zal liggen voor €199. De Canvio Desk 6TB zal in mei in de winkel liggen voor €149.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.