Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Stayhold Ultimate Pack (kattenbak inrichting)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Cargo Companions blijven stevig op hun plaats
  • Alle companions hebben handvatten en sleuven voor spanbandjes
  • Quickstraps zijn gemakkelijk in gebruik

THE BAD

De lentevakanties komen er langzaam aan en dan trekken we er weer lekker op uit. Om te zorgen dat de lading achterin de auto niet alleen netjes is opgeruimd, maar ook stevig ligt is er het Stayhold systeem. Wij checkten het Ultimate Pack van Stayhold.

Veiligheid achtering

Wanneer je in een botsing terecht komt worden alle loszittende dingen achterin de auto met een enorme snelheid naar voren geslingerd. Hoewel StayHold spullen niet verticaal op hun plaatst houdt, werkt dat horizontaal wel zo. Daarnaast kan het omvallen van spullen achterin een auto ook voor problemen zorgen. Boodschappen die kneuzen, apparatuur die beschadigd en lading die vlekken maakt. Het onderstaande filmpje van Stayhold laat de problematiek perfect zien.

Unboxing

Het Ultimate Pack bestaat uit twee Classic Cargo Companions, twee Mini Cargo Companions, twee pakjes met twee Quickstraps en twee pakjes met twee Utility Straps. In totaal 16 onderdelen om jouw auto naar wens of noodzaak in te richten.

classicsq2400_largeClassic Cargo Companion

De Classic Cargo Companion is zo’n 19CM hoog en ongeveer 45CM breed. Hij is onderverdeelt in vier kleine secties. Hier kun je bijvoorbeeld een fles olie tegenaan zetten om deze met Quickstraps vast te zetten.

Aan de onderkant zitten grote stukken klikkenband die er voor zorgen dat de Classic Cargo Companion netjes op haar plaats blijft zitten. Daarbij is het klittenband natuurlijk alleen gebruiken wanneer jouw bagageruimte bekleed is. De klittenbandjes hechten hier namelijk aan vast.

minisq2400_largeMini Cargo Companion

De Mini cargo Companion moet je zien als één sectie van de classic companion. Net zo hoog, eveneens met handvat en uitsparingen voor Quickstraps, maar slechts zo’n 11,5CM breed. Vooral wanneer je ze even niet gebruikt zijn deze net even wat gemakkelijker op te bergen. Ook voor kleine auto’s adviseer ik deze boven de classic uitvoering.

qspacksq_largeQuickstraps

Een pakje Quickstraps bestaat uit twee elastische riempjes die via een klittenbandje bevestigd kunnen worden om een Cargo Companion. De Quickstraps zijn ideaal voor kleine objecten als een flesje wijn of olie. De lipjes van de Quickstraps zorgen ervoor dat je ze gemakkelijk om de objecten spant.

uspacksq_largeUtility Straps

Voor grotere objecten levert Stayhold de Ultility Straps. Dit zijn spanbanden met een lengte van 112CM. In plaats van metalen vergrendeling heeft Stayhold gekozen voor plastic. Schiet je uit, beschadig je de lak van de auto niet. Slim!

Natuurlijk passen ook deze door de sleufjes in de Cargo Companions. Echter zijn er steeds meer auto’s met haken om dit soort spanbandan omheen te trekken. Ook die zijn bruikbaar. Gebruik de Utility Straps echter niet om lading op een dakdrager vast te zetten. De plastic clips kunnen het dan begeven en dat is gevaarlijk. Alleen voor gebruik achterin de auto dus.

Gebruikservaring

Wat tijdens onze tests nog het meest opvalt is dat de Cargo Companions enorm sterk zijn. Het plastic barst niet maar buigt hoogstens minimaal mee met de lading. Van horizontale verschuivingen was tijdens onze tests totaal geen spraken. Bovendien zijn de Quickstraps en de Utility Straps sterk genoeg voor de meeste bagagevormen. Ideaal!

Conclusie

De diverse onderdelen van het Stayhold systeem zorgen ervoor dat je lading achterin de auto snel en simpel kunt vastzetten. Dit is vooral ideaal wanneer je dat auto niet helemaal vol hebt liggen. Welke onderdelen het beste in jouw situatie het beste bij jouw auto en autogebruik passen is helemaal aan jou. De onderdelen zijn allemaal los verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.