Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Russell Hobbs Soup Maker & Blender

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel functies
  • Grotendeels gemakkelijk schoon te houden
  • Ook handig voor koude bereidingen

THE BAD

  • Mist een speciale borstel om het messendeel goed schoon te maken

Hij is nog maar net beschikbaar, en wij hebben hem mogen testen. Ik heb het over de nieuwe Soup Maker & Blender van Russell Hobbs. Russell Hobbs opent hiermee de aanval op de bekende Soupmaker van Philips. Niet in prijs, maar in mogelijkheden. De Soup Maker & Blender is namelijk een tikkeltje duurder, maar daar krijg je wel wat voor terug.

Unboxing

Design

Wanneer je de twee naast elkaar zet, zie je meteen al het grote verschil tussen de Soup Maker van Philips en de Soup Maker & Blender van Russell Hobbs. Zoals de naam al zegt heeft Russell Hobbs de soup maker functie ondergebracht in een blender. Hierdoor hoef je niet langer twee producten in jouw keuken te plaatsen en in onze krappe Hollandse keukens is dat natuurlijk altijd een voordeel.

Waar het gros van de blenders een glazen of plastic mengbeker kent, is die van de Russell Hobbs Soup Maker & Blender van RVS. Hierdoor zie je niet wat er allemaal gebeurd, maar blijft de inhoud van de mengbeker langer en beter op temperatuur.

Het als de Soupmaker van Philips, moet deze van Russell Hobbs ook kunnen ontluchten tijdens het koken. Warme lucht zet immers uit. In tegenstelling tot Philips, doet Russell Hobbs die niet aan de bovenrand van de mengbeker. In plaats daarvan kiest Russell Hobbs voor een opening in het midden van de deksel. De opening die je bij reguliere blenders ook gebruikt om ingrediënten tijdens het blenden toe te voegen en hey, dat kan nu dus ook tijdens de soepbereiding. Als je iets vergeten bent hoef je dus niet het hele proces te onderbreken en opnieuw te starten. Handig! Bovendien werkt het dekseltje ook als maatschepje. Verder dekt de deksel alles af om morsen te voorkomen.

Onderin de mengbeker zit een blendermes zoals we dit van vele blenders kennen. Hieromheen zit een kom met een anti aanbaklaag. Daarachter zit het verwarmingselement dat de soep zal koken.

Verder bevat de basis een achttal knoppen met verschillende functies. Je kunt immers niet alleen soepen met de Soup Maker & Blender maken, maar ook shakes en smoothies. Voor alles kent de blender een eigen functie. Bovendien zorgt de VS beker er bij koude bereidingen voor dat de temperatuur lager blijft. Handig voor tijdens het maken van milkshakes.

Gebruikservaring

Ik ben een enorme fan van de Philips Soupmaker geweest. Het apparaat was simpel en snel, maar het was wel een los apparaat. Dit terwijl de Soup Maker & Blender van Russell Hobbs meteen de traditionele blender vervangt. Qua recepten kan ik hetzelfde met deze Soup Maker & Blender als ik met de Soupmaker van Philips kan. Toch zit er een belangrijk verschil in het eindresultaat. De Russell Hobbs laat bij het gladde soep programma toch wat te vaak stukjes achter. De mengbeker van Philips kent vinnen om de soep naar beneden te geleiden voor een egaal resultaat. De Soup Maker & Blender van Russell Hobbs vertrouwd hier iets teveel op de kolk die de blender laat ontstaan. Toch gaat het echt om een enkel stukje in een hele beker met hete soep, dus echt vervelend is het niet.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de Soup Maker & Blender is wel even wat lastiger dan bij de Philips. Zeker wanneer je onderstaand recept gaat proberen kan het zijn dat melk-achtige ingrediënten toch aan de anti-aanbaklaag gaan kleven. Deze zijn met een gewone afwasborstel heel lastig te verwijderen. Ik heb een goedkope tandenborstel gekocht en met verhitting de kop 90-graden verbogen om zo een schoonmaakhulpstuk te maken.
Voor de algemene schoonmaak volstaat het om een scheutje afwasmiddel en een glas water in de Soup Maker & Blender te gieten om hem daarna even flink te laten draaien. Dan reinigt hij zichzelf al aardig.

Conclusie

Het schoonmaken rondom het mes vraagt echt om een speciaal borsteltje, maar verder valt er niets negatiefs over de Soup Maken & Blender van Russell Hobbs te melden. Hij is handig, snel en levert prima resultaten. Zelfs wanneer ik met overgebleven groenten even een snelle soep wil maken.

Recept Wortelkokossoep

Natuurlijk hebben we weer een uniek recept voor jullie bedacht en wel een romige iets zoetige wortelkokossoep.

Ingrediënten:

  • 1 blikje blue elephant kokoscream
  • 1 bosje worteltjes
  • 1 Rode paprika
  • 1 Bouillonblokje (naar smaak)
  • 1 TL Peterselie
  • 1 TL Kurkuma
  • 1 Teen knoflook

Het voordeel van een machine die alles voor je doet, is dat dit recept lekker snel uit te leggen is. Snijdt de wortels in kleine stukjes en knap alles behalve de peterselie in de Soup Maker & Blender. Vul verder aan met water tot je het maximale streepje voor soepbereidingen hebt bereikt. Kies nu het gladde soep programma. Wanneer de Soup Maker & Blender klaar is voeg je nog even de peterselie toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.