Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: New Nintendo 3DS Cover Plates

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel keuze
  • Zelf de controle over de looks
  • Gemakkelijk te plaatsen

THE BAD

Vorig jaar maakte Nintendo het al mogelijk om zelf thema’s op de Nintendo 3DS te installeren. Zo kreeg jouw Nintendo 3DS al een beetje een persoonlijk tintje. Met de New Nintendo 3DS snapt Nintendo dat je jouw handheld aan jouw wereld wilt aanpassen en komt Nintendo dan ook met verwisselbare Cover Plates.

Unboxing

De verpakking van de Nintendo Cover Plates bevat enkel de Cover Plates en een vrijwel overbodige handleiding. Let er overigens wel op welke Cover Plates je aanschaft. De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL verschillen immers in formaat.

Design

Wat opvalt is dat Nintendo bij de onderste Cover plate schroefjes meelevert. Hoewel de schroefjes bij verwijdering goed in de Cover Plate blijven steken, heb je zo altijd extra schroefjes mocht je er één kwijtraken. Handig!

Het printje op onze Cover Plates is niet heel bijzonder, maar Nintendo legt de weg open om de New Nintendo 3DS systemen tot modeaccessoire te verheffen of.. in ieder geval om jouw Nintendo 3DS echt onderdeel van jouw leven te maken. Denk aan vette covers van games, maar ook artiesten. Of koop gewoon een blanco cover en spuit hem in dezelfde lak van jouw auto. Hoe gaaf is dat?

Het zou ons dan ook niet verbazen als we al snel vele alternatieven uit China gaan zien.

Verwisselen

Zoals je in onze unboxing video hebt kunnen zien, kost het relatief weinig moeite om de covers te verwisselen. Wel moet je er rekening mee houden dat je altijd een kleine schroevendraaier moet gebruiken.

Conclusie

Wilde je voorheen een vette Nintendo console, was het wachten op een limited edition. Met de Cover Plates hoeft dit niet meer en kun je jouw Nintendo ten alle tijden aanpassen aan jouw wereld. Een topidee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.