Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Magimix Le Blender

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Grote 1,8L mengkan
  • Optionele 0,5L minikan
  • Verschillende kleuren
  • Vaatwasserbestendig
  • Naar verhouding vrij stil

THE BAD

Je hebt blenders en je hebt blenders. Die van Magimix blijkt hierin een mooie uitzondering te zijn. De blender van Magimix is een prachtige mix van glas en plastic met grote, duidelijke knoppen en vele creatieve functies.

Unboxing

Magimix levert de Le Blender compleet met een grote mengkom van 1,8 liter. Een 0,5 liter minikom zit ook in het assortiment, maar daar komen we in een losse review op terug. Magimix voorziet de Le Blender ook met een kookboekje vol recepten voor smoothies en soepen.

Design

Ik gaf het al een beetje aan, het design van de Le Blender bestaat uit een nette mix van glas en plastic. Het voordeel van deze materiaalkeuze is dat Magimix de Le Blender in een breed pallet aan kleuren kan verkopen. Wij ontvinden de standaard zwarte versie, maar er zijn er veel meer.

Zoals wel meer blenders, heeft de Maximig Le Blender aan de bovenkant een klep die het geheel goed afsluit. Dit om te voorkomen dat hij jouw smoothies door de hele keuken slingert. De deksel bevat een aantal rubber vinnen die zich vastzetten op het glas waardoor deze zeer goed op haar plaats blijft zitten. De dop in het midden doet ook dienst als kleine maatbeker. Handig!

Kijken we naar de onderkant van de Le Blender dan zien we een grote schakelknop om de blender in de verschillende standen te zetten. Zo zijn er programma’s om ijs te verpulveren, maar ook om gladde soepen te bereiden. De Le Blender staat bovendien op zuignapjes waardoor deze niet snel van het aanrecht kan trillen en resonantie wordt gedempt waardoor de Le Blender vrij stil is ten opzichte van andere modellen die ik heb getest.

Je krijgt ook een spatel bij de Le Blender. Deze kun je gebruiken om de inhoud van de mengkom rustig te roeren of om de stroming in de mengkom te beïnvloeden. Deze spatel is zo lang dat hij (ook bij wiebelen) de messen van de blender net niet raakt. Bovendien doet deze spatel dienst als enorme schroevendraaier om zo de mengkom uit elkaar te kunnen draaien.

Schoonmaken

Alle onderdelen van de kan konden bij ons prima in de vaatwasser. Toch raadt Magimix aan om de metalen onderdelen niet in de vaatwasser te doen. Zeker wanneer je zout toevoegt kan het zijn dat het metaal wordt aangetast. Gelukkig is dit goed uit elkaar te halen, dus ik spoel het metaal gewoon af onder een hete kraan.

Gebruikservaring

Zoals aangegeven, is de Le Blender in verhouding tot andere blenders lekker stil. Dit maakt de Le Blender wat plezieriger om te gebruiken. De bediening via de draaiknop en bijbehorende knoppen erboven is duidelijk. Ook is hij goed schoon te houden. Wel wil ik adviseren om met regelmaat te controleren of de onderdelen van de kan nog goed, strak aangedraaid zijn. Zo heb ik een keer een lading soep langs de achterkant weg zien lopen omdat de onderkant van de kan door het vele gebruik was losgedraaid. Wat wel mooi was om te zien, is dat de motorunit zo is gemaakt dat de vloeistoffen er niet in, maar langsop lopen. Behalve schoonmaakwerk heb je dus geen schade aan de machine zelf.

Conclusie

Hij is compact en relatief stil. Dit maakt de Magimix Le Blender een ideale blender voor de (krappe) Hollandse keuken. Bijkomend voordeel is dat je er ook nog een minikom bij kunt kopen. Handig voor kleine bereidingen, maar daar komen we in een latere review op terug. De Le Blender krijgt van mij in ieder geval goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.