Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: iPearl Folding Plus Selfie Stick (Selfie Stick)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede, stevige smartphone clip
  • Snel en gemakkelijk uit te vouwen
  • Bekleed handvat

THE BAD

  • Hij is stevig genoeg, maar de sluitingen voelen nog erg plastic aan

Je ziet ze overal en de één is nog goedkoper dan de andere. Ik heb het over Selfie Sticks. Tot voor kort bekroop mij het gevoel dat niemand meer haar best deed om een echt goede selfie stick te produceren tot de Folding Plus Selfie Stick van iPearl bij ons op de deurmat lag.

Unboxing

De Folding Plus Selfie Stick is lekker compleet, want iPearl levert er een bluetooth afstandsbediening mee. Zo hoef je niet te klooien met timers.

Design

Het lijkt erop dat ze bij iPearl weten dat we selfie sticks ook in de sneeuw gebruiken. Het handvat is met foam bedekt zodat jouw handen niet al te snel afkoelen en je voldoende grip houdt bij gebruik van een handschoen.

We hoeven ook niet moeilijk te doen met klemmetjes. Met een enkele draai van de hand ontgrendelen we de Folding Plus Selfie Stick en maken we hem op de gewenste lengte. Door terug te draaien zetten we de Folding Plus Selfie Stick weer vast. Handig!

Ook het scharnier van de Folding Plus Selfie Stick zijn bijzonder. Deze kun je met gemak uit elkaar halen. Het zijn dezelfde scharnieren die Rollei en Guardo voor de accessoires van hun actioncams gebruiken. Heb je zo’n action cam, kun je deze stick meteen gebruiken.

De smartphone clip van de Folding Plus Selfie Stick is één van de beste die ik tot nu toe heb gezien. Zowel boven als onder zit rubber om jouw smartphone te beschermen. De kans op krassen en eruit glijden van jouw smartphone is dus vrijwel nihil. Dit in tegenstelling tot veel van de goedkope selfie sticks die we de laatste tijd hebben gezien.

Gebruikservaring

Maar hoe is het om de Folding Plus Selfie Stick op straat te gebruiken? Dan blijkt dat de Folding Plus Selfie Stick vooral een hele snelle stick is. Snel uit te schuiven en de smartphone is er snel en stevig in te bevestigen. Ook heb ik weinig moeite om de knoppen op de zijkant van mijn smartphone te ontwijken omdat de clip relatief smal is.

Een ander voordeel is de bijgeleverde afstandsbediening die ik met verschillende foto apps op mijn Android kan gebruiken. Hierdoor hoef ik niet te klooien met timers. Handig!

Conclusie

Bij iPearl hebben ze er duidelijk goed over nagedacht… hoe bouw je een selfie stick die echt goed bruikbaar is. Van de bekleding van het handvat tot het scharnier en de clip, alles steekt goed in elkaar. De beste Selfie Stick tot nu toe.

Beschikbaarheid

De iPearl Folding Plus Selfie Stick is onder anderen te vinden bij Smartphone Hoesjes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.