Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Energizer Tablet Station SPR2P3U (Laadstation)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 2 22V aansluitingen
  • 3 USB aansluitingen
  • Overspanningsbeveiliging
  • Handige sleuf voor tablets en smartphones
  • 2 meter snoer

THE BAD

  • Door de aardpin zijn de stopcontacten niet geschikt voor alle Nederlandse stekkers (Belgisch/Frans model)

Langzaam aan komen de voorjaarsvakanties weer in beeld. Vakanties waarbij we steeds meer tablets en smartphones met ons meeslepen en ons lekker laten frustreren door een tekort aan stopcontacten en laadmogelijkheden. Voor ons dé reden om het nieuwe Energizer Tablet Station te testen.

Unboxing

De unboxing van de SPR2P3U stelt niet heel veel voor. Je krijgt een klein stukje documentatie en verder natuurlijk het Tablet Station laadstation.

Design

Het design van Energizer is verrassend en slim. In de basis is de Tablet Station namelijk een stekkerblok waar je twee apparaten op kunt aansluiten. Bijvoorbeeld twee laders van apparaten die niet via USB te voeden zijn.

Aan de zijkant zitten drie USB poorten. Deze kunnen tot 2.1 ampère per USB aansluiting aan laadstroom leveren. De meeste apparaten zullen dus op maximale snelheid worden opgeladen.

Het zwarte deel voor dient als standaard. Bijvoorbeeld om een tablet tegenaan te zetten. Energizer heeft er bewust voor gekozen hier geen plug in te zetten zodat je vrije keuze hebt welke tablet je erin plaatst. Twee smartphones naast elkaar gaat trouwens ook prima.

Beveiliging

Voorop de SPR2P3U Tablet Station van Energizer zitten twee LED’s. De eerste is om aan te geven dat het apparaat stroom krijgt. Wel zo handig ;-). De tweede is van de surge protector. Deze kan klappen van 918 Joule aan en zo apparaten beschermen tegen inslag van onweer. Ook bevat de SPR2P3U filters om ruis op het stroomnet te filteren. Hierdoor hebben apparaten die aangesloten zijn minder last van storingen door schommelingen in de stroomtoevoer.

Energizer Tablet Station IMG_0666

Gebruikservaring

De Energizer Tablet Station blijkt in de praktijk ideaal door haar flexibele inzetbaarheid. Door het snoer van 2 meter is de Tablet Station niet alleen als handig laadstation inzetbaar, maar ook als verlengsnoer. De sleuf laat zich ook prima lenen om smartphones in te zetten zodat deze niet over het bureau slingeren. Zover wij weten is Energizer de enige die dit model op de markt brengt en wat mij betreft is dat een hele slimme zet.

Conclusie

Flexibel, compact en toch een enorme laadcapaciteit. Dat is de Energizer Tablet Station. Een must have laadstation voor op kantoor of op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.