Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips lanceert de tweede generatie Android TV’s

Philips heeft in Barcelona haar tweede generatie Android TV’s onthuld. Voor we in detail over de nieuwe modellen gaan schrijven kijken we eerst even wat Android voor Philips TV’s brengt.

Met de tweede generatie van de software voor de 5500-series brengt Philips Android 5.0 Lollipop naar de smart TV en dan keurig de Android TV versie die Google nog niet vrij heeft gegeven. Hierdoor is Philips één van de weinige producenten die al echt Android TV de woonkamer in brengt.

Nieuw in Android 5.0 op Philips TV’s is de Philips Shelf waar Philips haar aanbevelingen technologie gebruikt om nieuwe content aan te bevelen. Philips ontwikkelde dit soort logica al voor haar eerdere Smart TV platform. De aanbevelingen bestaan niet alleen uit films en series, maar natuurlijk ook uit apps en diensten. Deze aanbevelingen zijn ook snel te benaderen via de TopPicks knop op de afstandsbediening.

In 2015 worden alle UHD TV’s uitgerust met Android. Daarnaast krijgen de 6500-series en de 5500-series Android meegeleverd. Alle Android TV’s beschikken standaard al over 8 of 16GB aan interne opslagruimte. Natuurlijk uit te bereiden via USB.

Via de nieuwe lounge modus kunnen interieurarchitecten de Ambilight onderdeel maken van het verlichtingsconcept in de ruimte waar de TV staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.