Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Seat en Samsung gaan samenwerken

Ook Seat is aanwezig op het Mobile World Congress. Daar kondigde het een samenwerking met Samsung aan. Zo worden Samsung smartphones en Samsung Gear smartwatches exclusief verbonden met nieuwe Seat modellen.

Met behulp van Samsung komt Seat met een berg aan connectiviry oplossingen voor Samsung gebruikers. Zo kunnen de smartphones van Samsung via MirrorLink (wat een open technologie is) op de infotainment systemen van Seat worden weergegeven en bediend. De apps om dit mogelijk te maken worden door Seat zelf ontwikkeld.

Via de apps is het ook mogelijk om de klimaatregeling in te stellen en natuurlijk om de muziek te bedienen. Via de smartwatch van Samsung zijn zelfs de portieren te openen.

Wij vroegen aan Seat hoe exclusief de deal is (zie onze opmerking over MirrorLink). Seat geeft aan dat de connectivity echt alleen maar werkt op Samsung toestellen. Koop je een nieuwe Seat Leon, moet je er rekening mee houden dat je een autoleven lang voor Samsung zal moeten kiezen als je volledig gebruik wenst te blijven maken van alle functies van de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.