Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: SanDisk introduceert twee mobiele USB sticks

Iedereen maakt onderhand USB sticks met micro-USB aansluitingen zodat deze ook bruikbaar zijn voor smartphones. SanDisk voegt daar twee bijzondere varianten aan toe. Namelijk een Dual USB Drive met type C (USB 3.0) connector en een 128GB stick met Apple Lightning connector.

Strategy Analytics verwacht dat in 2016 12% van alle smartphones over een USB Type C connector zullen beschikken. Reden genoeg om deze eerste USB stick met type C connector te lanceren. SanDisk doet het wel rustig aan. De eerste stick zal alleen in 32GB variant op de markt komen.

Voor iOS gebruikers komt SanDisk met de iXpand Flash Drive. Deze iXpand Flash Drive bevat een lightning connector welke ook te vinden is in toestellen als de iPhone 6 (Plus) en de nieuwste iPad’s. Via de iXpand Sync app is data snel te synchroniseren tussen iOS en de stick. Bovendien kan de app als mediaplayer worden gebruikt voor muziek en films op de stick.

SanDisk-iXpand

Beschikbaarheid

Van de iXpand Flash Drive weten we dat SanDisk met de formaten 16GB tot en met 128GB komt en dat de prijs uiteen loopt van $59,99 tot $149,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.