Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Logitech introduceert de draadloze MX Master muis

Logitech is al jaren het meest bekende merk als het om toetsenborden en muizen gaat. Met de MX Master introduceert Logitech haar nieuwe vlaggenschip onder de muizen. En muis met Darkfield laser technologie.

De Logitech MX Master volgt op de MX Revolution en Performance MX muizen en heeft een ergonomisch design meegekregen. Daarnaast heeft Logitech haar laatste innovaties in de muis gepropt waardoor je deze onder anderen op verschillende besturingssystemen kunt gebruiken en tot drie apparaten tegelijk gekoppeld kunt houden.

Voor verbinding met PC of Mac levert Logitech de bekende unifying USB adapter mee. Naast verbinding met een Unifying computer, kunnen ook twee andere apparaten aan de muis worden gekoppeld. Bijvoorbeeld een smartphone en tablet. Daarbij mogen die gebruik maken van Android en Windows (Phone). Dit door de ondersteuning van bluetooth smart en dat laatste zou je natuurlijk ook weer een USB poort kunnen schelen wanneer je een recente laptop gebruikt. Zeker bij de nieuwste Macbooks is er een enorme schaarste aan vrije USB poorten.

Over Mac gebruikers gesproken, de Logitech MX Master biedt ondersteuning voor gebaren door gebruik van een speciale knop. Een leuke bonus. Voor alle systemen biedt de MX Master innovaties als een aanpasbaar scrollwiel en een duimwiel. Met name dat laatste zou nog weleens heel interessant kunnen zijn om sneller te navigeren tussen apps en sites.

De Logitech MX Master bevat een ingebouwde accu die zo’n 40 dagen mee moet gaan. De muis geeft het op tijd aan wanneer hij aan de lader moet en kan tijdens het laden gewoon gebruikt worden. Vier minuten laden is genoeg om een dag te kunnen werken.

De laatste innovatie waar ik het over wil hebben is de Darkfiels laser. Deze moet het mogelijk maken om de muis op hoogglans oppervlakken en zelfs glas te gebruiken.

Beschikbaarheid

De Logitech MX Master gaat vandaag in de pre-order bij Bol.com en gaat €99,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.