In Barcelona onthulde Philips deze week haar nieuwste UHD Smart TV’s. Opvallend is dat Philips ook inzet op ultragoedkoop zonder Android ondersteuning op te offeren. Het verschil zal vooral in de prestaties zitten.

6400-Series

Alle nieuwe UHD TV’s van Philips worden voorzien van Android 5.0 Lollipop en dan natuurlijk de Android TV uitvoering. Gewaagd is de 6400-series. Deze UHD TV’s moeten vooral heel goedkoop worden en dan valt het op dat Philips er voor kiest om hier een dual-core chipset in te leggen. Dit terwijl we geen enkele 4K mediaplayer kennen met minder dan een quad-core chipset die zich aan deze resolutie waagt. Andere besparingen zijn 8GB interne opslag in plaats van 16GB, een enkele tuner, geen 3D, een simpele afstandsbediening, een simpele voet en een schermaanbod van 40-55 inch.

7100-Series

De 7100 series is meteen al een stuk spannender. Qua chipset krijg je hier keurig een quad-core chipset zoals we bij deze resolutie vinden passen. Ook krijg je hier al 16GB aan opslagruimte. Het display draait op 800Mhz en Philips heeft de modellen uitgerust met de colour booster. Ook de afstandsbediening is uitgebreid met een qwerty toetsenbord en dat is wel lekker. Je krijgt op deze displays passieve 3D en 2-player Full Screen Gaming en 2-zijdig Ambilight.

7600-Series

De 7600 series is de toplijn van de nieuwe Android UHD TV’s. Met 3-zijdig Ambilight is dit de beste Ambilight beleving. De afstandsbediening is verder afgewerkt met een touchpad en stembediening. Het display draait op 1.400Mhz en er wordt gebruik gemaakt van actieve 3D. Met 30 Watt is de speaker 10 Watt sterker en een twin tuner maakt opnemen en TV kijken mogelijk. Deze schermen verschijnen in de formaten 48-65 inch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.