Arjan Olsder
Arjan Olsder

WD introduceert vier nieuwe My Cloud NAS systemen

WD heeft vandaag vier nieuwe NAS systemen geïntroduceerd. Het gaat om de 2-bay My Cloud EX2100, de 4-bay MyCloud EX4100, de 2-bay My Cloud DL2100, de 4-bay MyCloud DL4100. Beide NAS systemen zijn ontworpen voor gebruikers die vooral veel waarde hechten aan datasnelheid. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van grote foto- en videobestanden.

WD My Cloud EX2100 / MyCloud EX4100

Deze serie NAS systemen is vooral gemaakt voor de individuele gebruiker. Of je nou privé een NAS zoekt die snel reageert of dat je ZZP’er bent. De chipset van deze NAS systemen bestaat uit een Marvell processor van 1,3GHz (2-bay) of 1,6GHz (4-bay). In beide gevallen krijg je 1GB aan werkgeheugen in de NAS.

wdfMyCloud_EX2100withWDRed

Back-ups zijn een belangrijk verhaal voor WD. Beide NAS systemen kunnen in RAID draaien zodat je bij een crash van een harddrive, deze kun vervangen zonder dataverlies. Ook is het mogelijk om een RTS back-up naar andere My Cloud NAS systemen binnen het netwerk uit te voeren of om een back-up naar cloud diensten als Amazon S3 of Elephant Drive uit te voeren.

Ook nieuw in het ontwerp van de My Cloud NAS systemen is een back-up knop aan de voorkant. Daarmee trek je in één keer een kopie van een aangesloten harddrive of stick. Ook krijg je WD SmartWare waarmee je op PC’s en MAC’s (via TimeMachine) back-ups naar de NAS systemen kunt draaien.

wdfMyCloud_EX4100front

Multimedia liefhebbers kunnen gebruik maken van de DLNA functies om media te delen. Zo is er onder anderen ondersteuning voor Twonky. Verder zijn er vele apps te downloaden en WD werkt momenteel aan ondersteuning voor Plex Media Server.

WD My Cloud DL2100 / MyCloud DL4100

Qua software krijg je bij deze systemen dezelfde opties als hierboven evenals de aanwezigheid van een back-up knop aan de voorzijde.

wdfMyCloud_DL2100 open with WD Red

Het grote verschil is dat deze NAS systemen beschikken over een Intel Atom processor die draait op 1GHz. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 1GB (2-bay) of 2GB (4-bay) aan werkgeheugen mee. In beide gevallen kun je daar 4GB aan werkgeheugen bijprikken. Een andere aanpassing aan de hardware is dat je optioneel een tweede netstroom voering aan de MyCloud kunt hangen. Mocht de eerste kapot gaan, schakelt de MyCloud zelf netjes over.

wdfMyCloud_DL4100openwithWDRed

Beschikbaarheid

De prijzen zijn afhankelijk van de WD Red harddrives die je bij de NAS kiest. De basisprijzen (zonder drives) zijn €279 voor de EX2100, €429 voor de EX4100, €389 voor de DL2100 en €599 voor de DL4100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.