Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Gillette Fusion Proglide met Flexball Technologie met 5 sterren.

The Good
  • Scheert prettig
  • Minder scheerbewegingen nodig
  • Ligt prettig in de hand
  • Ziet er goed uit


De Gillette Fusion lijjn draait alweer een tijdje mee. In plaats van een compleet nieuwe lijn met scheermesjes te introduceren, heeft Gillette er voor dit moment voor gekozen om het bestaande model te verbeteren. Het resultaat is de Flexball technologie in de nieuwste Gillette Fusion generatie.

Unboxing

In de verpakking van de Gillette Fusion Proglide met Flexball vinden we een houdertje en een batterij (we hebben de powered editie getest). Uiteraard gaat het om een Duracell batterij.

Gillette Fusion Proglide met Flexball Technologie IMG_0138

Design

Qua design heeft Gillette weer haar best gedaan om de Gillette Fusion Proglide met Flexball er zo strak mogelijk uit te laten zien. Daarbij zijn ze ook niet al teveel afgeweken van het origineel, wat er voor mijn gevoel al erg goed uitzag.

Fusion mesjes

De Gillette Fusion Proglide met Flexball maakt bekend van de inmiddels bekende Fusion mesjes. Deze bevatten vijf boven elkaar geplaatste mesjes met boven en onder glijstrips. Bij het vervagen van de groene kleur van de bovenste glijstrip adviseert Gillette om de mesjes te vervangen.

Gillette Fusion Proglide met Flexball Technologie IMG_0141

Bijzonder aan de Fusion mesjes is dat er nog een zesde mesje aan de achterkant zit. Dit mesje is ideaal voor het detail scheerwerk. Denk aan die paar haartjes onder de neus, het afwerken van de bakkebaarden etc.

Flexball-technologie

Het grote verschil zit hem in de Flexball technologie aan de voorkant van de kop. Hier zit een kogelgewricht dat er voor zorgt dat de mesjes niet alleen verticaal kunnen bewegen, maar ook horizontaal. Hierdoor krijgen de Fusion mesjes meer bewegingsruimte dan voorheen. Om te voorkomen dat het mes naar links of rechts blijft hangen, is de Flexball voorzien van een stalen veer.

Scheerervaring

Ik ben een snelle scheerder en dat is precies waar de Flexball het verschil maakt. Je scheert namelijk niet gladder met de Gillette Fusion Proglide met Flexball. Dat kan ook niet want het mes is precies hetzelfde als die van de reguliere Fusion. De Flexball zorgt er vooral voor dat het gemakkelijker is de contouren van de kin en nek te volgen. Hierdoor heb je minder scheerbewegingen nodig. Minder scheerbewegingen staat gelijk aan tijdsbesparing en het is beter voor de huid.

Conclusie

Met het Gillette Fusion Proglide was niets mis, maar het kon kennelijk toch beter. De Gillette Fusion Proglide met Flexball Technologie is het resultaat. Hoewel niet wereldschokkend is het wel weer een prima stap voorwaarts in het nat scheren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.