Review: Black+Decker Next Generation Mouse 120W (schuurmachine)

In 1998 kwam Black+Decker voor het eerst met de Mouse. Een handige, kleine schuurmachine die zich vooral richt op het fijne werk. Mede door een handige, uitstekende punt. In 2004 kreeg de mouse haar eerste grote make-over met als grote vernieuwing Gel-Tech wat de mouse beter hanteerbaar maakte. Eind 2014 kwam de nieuwe, sterkere en schonere Mouse.

Unboxing

Black+Decker levert de Mouse 120W in een kartonnen doos. Daarin vinden we niet alleen drie grote- en twee kleine schuurpads, maar ook de handleiding en het detailschuurzool voor fijn werk. Dit alles keurig verpakt in een handig handtasje.

Er is ook een uitvoering van de Mouse in een mooie, plastic koffer. Hier krijg je meerdere schuurpads bij.

Design

De vorm van de nieuwe Black+Decker Mouse laat het toe om de mouse met twee handen te hanteren. Zeker wanneer je verticale vlakken schuurt geeft dit een hoop controle en comfort Bovendien kost het minder energie om voldoende druk op het te schuren oppervlak te leveren.

Black n Decker Next Generation Mouse 120W IMG_0484

Black+Decker heeft achterop de Mouse een stofreservoir met microfilter geplaatst. Deze is los te trekken en de plastic delen kunnen worden afgespoeld.

Specs

Intern heeft de Black+Decker Mouse ook een kleine revolutie doorstaan. Black+Decker heeft in deze Next Generation Mouse een 120 Watt motor gelegd. Hierdoor kun je net even wat meer druk op het schuuroppervlak zetten.

Schuurpads

Waar het gros van de schuurmachines gebruik maakt van op maat gesneden schuurpapier, zijn de pads van de Next Generation Mouse anders. Black+Decker heeft voor schuurgaas gekozen. Black+Decker claimt dat dit vier keer langer meegaat dan regulier schuurpapier. Helaas beschikken we niet over de middelen om dit nauwkeurig te testen, maar tijdens onze eigen schuurmomenten kregen we het gevoel dat dit weleens zou kunnen kloppen.

Black n Decker Next Generation Mouse 120W IMG_0485

Één van de grote voordelen is de grote hoeveelheid lucht in de gaasstructuur. Hier kan schuursel goed worden afgevoerd naar het stofzuigertje in de Mouse. Hoewel de Mouse lang niet alles opzuigt, werkt hij toch wel heel schoon. Ik heb vooral minder last van opvliegend stof tijdens het werken met de Mouse.

Schuren

In het bovenstaande verhaal heb ik al wat hints gegeven over de schuurervaringen met de Next Generation Mouse van Black+Decker. Het meest opvallende is dat er weinig opvliegend stof is. De afzuiging en het fijnstoffilter doen echt wel hun werk.

Ook het nieuwe schuurgaas is een heel goed idee van Black+Decker en laat zien dat innovatie in de kleine dingen kan zitten. Het schuurt goed en het gaat lang mee.

Black n Decker Next Generation Mouse 120W IMG_0483

Ook het schuren met de detailschuurzool werkt heel fijn. Black+Decker heeft deze verhoogd ten opzichte van de rest van de schuurzool om zo 'ongelukjes' te voorkomen. Ideaal. Alleen het vervangen moet met een kleine kruiskopschroevendraaier. Deze levert Black+Decker helaas niet mee met het tasje. Dit is ook het enige puntje van kritiek op de uitrusting van de Mouse.

In ergonomisch opzicht is de Next Generation Mouse goed te hanteren. De schakelaar kan goed met de achterste hand worden bedient terwijl de voorkant van de machine goed in de palm van mijn voorste hand ligt. Ter referentie, ik heb best grote handen en dan is dit soort gereedschap niet altijd even goed hanteerbaar. Maar geen probleem dus als het om de Mouse gaat.

Black n Decker Next Generation Mouse 120W IMG_0488

Het bijgeleverde tas is van niet al te luxe materiaal gemaakt. Het idee van Black+Decker lijkt dat de tas vooral stevig moest zijn. Dit zien we terug in dun maar stevig nylon en een dikke rits. Alleen de afwerking van de rits zelf is niet helemaal tof. Ons advies is dan ook om de tas niet volledig dicht te ritsen. Dan kan hij vast vele jaren mee.

Conclusie

Het idee achter de Black+Decker Mouse is alweer 17 jaar oud, maar toch weet Black+Decker iedere keer weer met kleine innovaties te komen die de schuurmachine verbeteren. Deze Next Generation Mouse is dan ook een aanbeveling. Zeker voor het fijne schuurwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Black+Decker Next Generation Mouse 120W (schuurmachine)”

  1. op 13 mei jl. kregen de 1e 100 klanten bij besteding van € 50,- een Mouse 120w cadeau bij de opening van de GAMA in Heemskerk. Ik heb er ook een en ben er blij mee.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt erg prettig in de hand
  • Handig gebruik van schuurgaas
  • Handige detaischuurzool
  • Tasje meegeleverd

THE BAD

  • Met name de rits van de opbergtas is niet heel denderend uitgewerkt
  • Schroevendraaier had de uitrusting afgemaakt
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram