Arjan Olsder
Arjan Olsder

Raspberry komt met de snelle Raspberry Pi 2

Raspberry heeft vandaag de beschikbaarheid van de Raspberry Pi 2 aangekondigd. De RaspBerry Pi wordt al veel voor domotica en mediaplayers gebruikt, maar was zeker voor mediaplayers wat underpowered aan het raken. Met de RaspBerry Pi 2 komt de organisatie met een minicomputer die 6X sneller is dan het oude model B+.

De nieuwe hardware van Raspberry is gebaseerd op de Raspberry Pi Model B+ waar het afgelopen jaar mee kwam. Hierdoor beschik je over een HDMI poort die Full HD (1080×1920 pixels) aan kan. Verder krijg je vier USB 2.0 poorten en een LAN poort. Verder beschikt het computertje over een Micro-SD slot en een hele serie GPIO aansluitingen.

De grote veranderingen zitten hem in de nieuwe 800MHz Cortex A7 processor die een royale 1GB aan LPDDR2 werkgeheugen heeft meegekregen. Voor de graphics krijgt deze opstelling ondersteuning van de VideoCore IV dual-core GPU.

Net als bij de originele Raspberry Pi Model B+, blijft de kale prijs ongewijzigd op $35. Wanneer je deze in huis haalt, moet je wel een nieuwe image van NOOBZ downloaden omdat de oude ondersteuning voor de nieuwe chipset mist.

Windows 10

Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat de hardware van de RaspBerry Pi 2 snel genoeg is om Windows 10 op te draaien. Ontwikkelaars zullen daar ook toegang toe krijgen. Het gaat daarbij wel om een versie gericht op IoT ofwel the Internet of Things.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.