Dat QNAP slimme mediaNAS systemen voor in de huiskamer maakt is al lang geen geheim meer. Om de thuisgebruiker nog beter bij te staan, biedt QNAP als eerste beheerstools aan voor gebruikers van Chromebooks en ChromeOS boxen.

QNAP heeft afgelopen week de QNAP QFinder app voor Google’s Chrome OS gelanceerd. Met de QFinder app is het mogelijk om de basisinstellingen van QNAP NAS systemen in het netwerk te beheren.

Gelijk met de lancering van de ChromeOS app, heeft QNAP ook de Windows versie van QFinder van een flinke update voorzien. Deze biedt nu ondersteuning voor slimme installatie en beheer van de opslagpool.

Dat QNAP zich op de Chromebook gebruiker richt is niet heel vreemd. Chromebook gebruikers hebben weinig offline opslagruimte en zijn daarmee redelijk afhankelijk van Google’s cloud en bijbehorende kosten. Via een QNAP NAS kunnen zij een privé cloud opzetten met zoveel opslagruimte als de harddrives in de NAS groot zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.