Nikon komt haar eerste DSLR voor astrofotografie

De nieuwe Nikon D810A is een bijzondere DSLR camera geworden. Deze nieuwe DSLR camera is namelijk speciaal ontwikkeld voor het fotograferen van sterren en andere hemellichamen. De camera legt deze vast op een FX-formaat beeldsensor van 36,3 megapixel.

De Nikon D810A is speciaal voor dit werk voorzien van een nieuw infrarood filter dat vier keer zo gevoelig is voor de H-alfa spectraallijn. Dit is de golflengte van ca 656 nm (en inderdaad, dat wisten wij hier ook niet). Door deze aanpassingen is de camera in staat om de juiste kleuren van gaswolken en nevels vast te leggen. Daarnaast beschikt de camera natuurlijk over zeer hoge ISO-waarden van 200-51.200. Daarnaast beschikt de camera over 3D ruisonderdrukking.

Beschikbaarheid

De Nikon D810A ligt vanaf 28 mei in de schappen voor €3.799.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.