LG komt met luxe Android Wear smartwatch

Met de LG Watch Urbane is LG de eerste bouwer van smartwatches die zich echt op het premium segment gaat richten. Hiervoor ontwikkelde LG een nieuw design voor de behuizing en is het andere materialen gaan gebruiken.

De LG Watch Urbane bouwt voort op de ronde LG G Watch R en heeft eveneens een 1,3 inch rond, plastic P-OLED display meegekregen. De behuizing is van staal met een gepolijste zilveren of gouden afwerking. De 22mm horlogebandjes kun je zelf naar smaak vervangen.

De LG Watch Urbane draait op Android Wear en is voorzien van een photoplethysmography sensor ofwel PPG. Daarmee is de hartslag en de gemiddelde hartslag in kaart te brengen. Het display kent bovendien een allways on functie zodat je altijd de tijd kan zien. Al is het scherm wel gedimd om de batterijduur op te rekken.

Technisch beschikt de LG Watch urbane over een 1,2GHz qualcomm Snapdragon 400 chipset met 1GB aan werkgeheugen. Het 1,3 inch display heeft een resolutie van 320×320 pixels en er zit 4GB aan opslagruimte in.

Beschikbaarheid

Exacte gegevens over de beschikbaarheid zijn er nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events