Vrijdag introduceerde Canon in één klap vijf nieuwe DSLR toestellen. Vandaag kijken we alvast naar de nieuwe EOS M3. Dé systeemcamera van Canon die met behulp van een verloopring ook gewoon met Canon EF lenzen gebruikt kan worden.

De Canon EOS M3 body is voorzien van een APS-C CMOS sensor van 24,4 megapixels met een ISO van 100-12.800. De EOS M3 wordt aangedreven door Canon’s Digic 6 beeldprocessor en heeft een nieuwe hybride autofocus meegekregen. Deze combinatie maakt de nieuwe EOS M3 zes keer sneller dan de originele EOS M systeemcamera. Een andere flinke update is de aanwezigheid van een eigen flitser voor nood. Deze ontbrak in de originele EOS M.

Canon heeft de EOS M3 ook draadloos zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Canon heeft niet alleen WiFi toegevoegd, maar ook een NFC tag. Daarmee kunnen alle non-iOS gebruikers met één tik hun smartphone met de camera koppelen. Via de nieuwe Cannon Connect app is de EOS M op afstand te bedienen. Overigens vervangt Camera Connect de oude apps van Canon. Om jouw oude EOS geschikt te maken voor Camera Connect hoef je alleen maar een firmware update uit te voeren.

Ook nieuw zijn de creatieve functies in de EOS M3. Creative Assist geeft je directe toegang tot de creatieve filters van de EOS M3. Daarbij is het ook mogelijk om zelf presets te maken. Verder kan je filmen in Full HD op MP4 formaat.

Beschikbaarheid

De Canon EOS M3 ligt in april in de winkel voor €729.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.