Het lijkt een enorm verschil, maar het valt best mee. Canon liet ons afgelopen vrijdag in Amsterdam kennismaken  met de EOS 750D en de EOS 760D. Beide DSLR camera’s zijn gebouwd op vrijwel dezelfde specs, maar kennen ook een belangrijk verschil. De EOS 760D is opgebouwd als een EOS 70D en heeft daarmee een afwijkende bediening en een LCD display aan de bovenzijde. Ook heeft de 760D een LCD sensor die het display uitschakelt wanneer je het toestel naar jouw oog brengt.

De gedachte hierachter is dat de EOS 750D beter zal aansluiten bij iedereen die eerdere toestellen uit de serie kent terwijl de EOS 760D de ambitieuze (amateur) de controle biedt die de gebruikers van de EOS 70D zo enorm waarderen zonder daar het budget voor te hebben.

Canon-EOS-750D

Wat vinden we in de nieuwe body’s van deze DSLR’s? Canon trapt af met een 24,4 megapixel ISO 100-12.800 CMOS sensor. Deze krijgt ondersteuning van de nieuwe Digic6 beeldprocessor. De autofocus is een 19-punts all-servo AF II systeem. Leuk detail is de silent shooting modus bij deze camera’s. Die klapt de spiegel stiller naar boven en naar beneden wat uiteraard ook beter is voor de onderdelen zelf.

Opvallend is de nieuwe RGB+IR sensor in de 750D en 760D. Deze werkt vergelijkbaar met de sensor in de dure 5D series, al is hij wel anders van opbouw. Met deze sensor kunnen de body’s pulserend licht detecteren en je de optie bieden om hierop te anticiperen. Denk aan het knipperen van TL en LED verlichting. Door deze modus aan te zetten kan de camera het nemen van de foto met een miniem tijdverschil vertragen om zo de foto te nemen wanneer het meeste licht voorhanden is. De reden dat deze optie niet standaard aan staat is omdat de burst snelheid hierdoor wel omlaag kan gaan.

Canon-EOS-760D

De EOS 750D en EOS 760D filmen in Full HD, maar kennen ook een HDR filmmodus. De camera filmt dan op 60 frames per seconde. De helt overbelicht, de andere helft onderbelicht. Deze beelden worden samengevoegd tot een 720p HD film op 30 frames per seconde. Gebruik je de normale filmmodus, dan kan je wel op 60 frames per seconde filmen in Full HD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.