GadgetGear.nl

Canon Introduceert de EOS 750D en EOS 760D

Het lijkt een enorm verschil, maar het valt best mee. Canon liet ons afgelopen vrijdag in Amsterdam kennismaken  met de EOS 750D en de EOS 760D. Beide DSLR camera’s zijn gebouwd op vrijwel dezelfde specs, maar kennen ook een belangrijk verschil. De EOS 760D is opgebouwd als een EOS 70D en heeft daarmee een afwijkende bediening en een LCD display aan de bovenzijde. Ook heeft de 760D een LCD sensor die het display uitschakelt wanneer je het toestel naar jouw oog brengt.

De gedachte hierachter is dat de EOS 750D beter zal aansluiten bij iedereen die eerdere toestellen uit de serie kent terwijl de EOS 760D de ambitieuze (amateur) de controle biedt die de gebruikers van de EOS 70D zo enorm waarderen zonder daar het budget voor te hebben.

Canon-EOS-750D

Wat vinden we in de nieuwe body’s van deze DSLR’s? Canon trapt af met een 24,4 megapixel ISO 100-12.800 CMOS sensor. Deze krijgt ondersteuning van de nieuwe Digic6 beeldprocessor. De autofocus is een 19-punts all-servo AF II systeem. Leuk detail is de silent shooting modus bij deze camera’s. Die klapt de spiegel stiller naar boven en naar beneden wat uiteraard ook beter is voor de onderdelen zelf.

Opvallend is de nieuwe RGB+IR sensor in de 750D en 760D. Deze werkt vergelijkbaar met de sensor in de dure 5D series, al is hij wel anders van opbouw. Met deze sensor kunnen de body’s pulserend licht detecteren en je de optie bieden om hierop te anticiperen. Denk aan het knipperen van TL en LED verlichting. Door deze modus aan te zetten kan de camera het nemen van de foto met een miniem tijdverschil vertragen om zo de foto te nemen wanneer het meeste licht voorhanden is. De reden dat deze optie niet standaard aan staat is omdat de burst snelheid hierdoor wel omlaag kan gaan.

Canon-EOS-760D

De EOS 750D en EOS 760D filmen in Full HD, maar kennen ook een HDR filmmodus. De camera filmt dan op 60 frames per seconde. De helt overbelicht, de andere helft onderbelicht. Deze beelden worden samengevoegd tot een 720p HD film op 30 frames per seconde. Gebruik je de normale filmmodus, dan kan je wel op 60 frames per seconde filmen in Full HD.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten