GadgetGear.nl

Zeiss VR One, de Galaxy Gear voor iOS en de Galaxy S5

Ook Zeiss (die van Carl) stapt in de markt voor 3D headsets. Net als Samsung gaat ook Zeiss niet al te moeilijk doen. Zeiss richt zich vooral op het ontwikkelen van hele goede lenzen. Voor het display leunt de Zeiss VR dan ook op de iPhone6 en de Galaxy S 5.

Waar Samsung de Gear VR exclusief voor de Galaxy Note 4 ontwikkelde kunnen Galaxy S5 gebruikers alleen gebruik maken van de Google Cardboard of deze Zeiss VR. Daarnaast is de Zeiss VR geschikt voor de iPhone 6.

Net als bij de andere systemen werkt de Zeiss alleen met apps die het beeld van de smartphone in tweeën delen zodat ieder oog een eigen beeld krijgt. Uiteraard zorgt Zeiss voor een ijzersterk objectief om het beeld scherp te houden voor ieder oog. De prijs van de Zeiss VR zal naar verwachting hetzelfde zijn als de Gear VR van Samsung.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.