Waar we vroeger nog en masse aan het downloaden waren, lijkt Nederland goed op weg om voor muziek te betalen. Een derde van de muziek streams waar we naar luisteren wordt voor betaald. Dit becijferde het GfK.

Een derde (nouja, 35%) is goed voor 4,6 miljoen Nederlanders. Dat is alweer 0,4 miljoen meer dan in september van vorig jaar. Het zijn vooral de 13-17 jarigen die sneller overstappen op een betaald abonnement. Op dit moment is een kwart van ons Nederlanders nog wel illegaal aan het downloaden. In september 2014 lag dit nog op 32%. Ook weet het GfK te melden dat 13% van de geluisterde muziek Nederlandstalig is.

Ook voor Video on Demand (VOD) gaat het goed. In het laatste kwartaal kwamen daar 500.000 nieuwe abonnementhouders bij. Het totaal staat daar nu op 4,7 miljoen Nederlanders of 36% van de bevolking. 74% van ons kijkt TV op de TV. 35% van de Nederlanders download zijn of haar films nog illegaal. 65% daarvan werkt via Torrent sites en 22% gebruikt het populaire Popcorn Time.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.