Minix introduceert de Neo Z64 Windows en Z64 Android mediaplayers

Minix komt met twee nieuwe, sterke mediaplayers. De Z64-serie werd voor het eerst getoond tijdens de IFA van afgelopen jaar, maar de modellen zijn nu pas echt klaar voor gebruik. De hardware past in de nieuwe behuizing die Minix voor de Neo X6 ontwikkelde en bevat een 64-bits chipset.

Het gebruik van snelle 64-bits chipsets is nog relatief nieuw in de Android markt. Slechts enkele grote fabrikanten van smartphones en tablets experimenteren hiermee. Door de rekenkracht in deze processors is het voor Minix geen enkel probleem om niet alleen Android op de hardware te draaien, maar ook Windows 8.1. Bij de eerste boot kun je zelf aangeven welke configuratie jouw voorkeur heeft.

De Hardware

De hardware is voor beide modellen gelijk. De Neo Z64 zal draaien op een Intel Atom Z3735F 64-bits processor. Dit is een quad-core processor die op maximaal 1.83GHz zal draaien. Het vermogen van deze processor beperkt zich echter tot 2,2 Watt.

Intel voorziet de processor van 2GB aan DDR3L werkgeheugen en een Intel HD graphics GPU. De Intel HD Graphics GPU is nog nauwelijks gebruikt in Android mediaplayers en dat maakt ons zeer nieuwsgierig naar de benchmarks van deze chipset.

Minix levert de Z64 modellen met WiFi b/g/n ondersteuning en 32GB aan eMMC opslagruimte. In beide gevallen zal Minix standaard XBMC installeren.

Z64 Windows

De Z64 Windows editie draait op een volledige Windows 8.1 installatie. Ga je de Z64 ook echt als Windows desktop gebruiken, dan beschik je over een zeer energiezuinige computer die ook nog eens enorm stil is. Dit doorhet fanless design van Minix. Het systeem zal in 10~15 seconden starten. Wanneer Windows 10 verschijnt, kun je meteen de upgrade uitvoeren. De hardware van de Z64 is compatible met Windows 10.

Z64 Android

Natuurlijk is Minix nog steeds een expert op het gebied van Android mediaplayers. Kies je voor de Android variant, kun je gebruik maken van automatische refresh rate switching om zo over een optimale filmbeleving te beschikken. Minix installeert Android 4.4.4 op de Z64.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events