Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Live 4K beelden kijken met de QNAP TVS-x71 NAS series

Afgelopen week stelde QNAP de nieuwe TVS-x71 series NAS systemen voor. Een nieuwe serie op basis van Intel processors waarbij de focus ligt op pure snelheid. Door de mogelijkheid om ze van een Core i3, i5 of i7 processor te voorzien kunnen ze zelfs als desktop systeem worden gebruikt.

Het gebruik van de TVS-x71 als dekstopsysteem wordt mogelijk gemaakt voor de QvPC van QNAP. Deze software maakt het mogelijk om een desktop besturingssysteem (Windows/Linux/UNIX/Android) te draaien op de HDMI poort. Gebruik je de HDMI poort voor aan de TV, dan is XBMC als 4K (H.264) mediaplayer inzetbaar. 4K beelden transcoden zou ook geen probleem meer mogen zijn voor deze nieuwe serie.

Naast deze mogelijkheden beschikken de nieuwe NAS modellen natuurlijk ook over het besturingssyteem van QNAP dat stampvol handige apps zit. Of je naast een dikke mediaplayer nou een webserver of een timecapsule back-up dienst wenst te draaien. Er zijn modellen met 4, 6 en 8 harddrive posities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.