Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fujifilm introduceert de rugged FinePix XP80 compactcamera

Met de FinePix XP80 voegt Fujifilm opnieuw een compactcamera aan haar assortiment toe die vooral heel sterk moet zijn. Zo kan de FinePix XP80 tot 15 meter diep onderwater gebruikt worden, Is hij stofdicht, kan hij een val van 1,75 meter overleven en kan hij tot -10 graden Celsius aan. Dit alles zonder in te leveren op de megapixels.

Fujifilm-FinePix-XP80De FinePix XP80 beschikt namelijk over een 1/2,3 inch 16,4 megapixel CMOS sensor. In combinatie met een 5x optische zoom Fujinon 28-140mm lens moet dat een mooier plaatje opleveren dan bij de gemiddelde smartphone of actioncam. En dan zit er nog een Actioncam functie op ook. Daarvoor moet je alleen wel de groothoek accessoire bijkopen.

Verder kun je de FinePix XP80 verbinden via WiFi, beschikt de camera over optische beeldstabilisatie, zit er een 2,7 inch display op en filmt de FinePix XP80 in 1080i. Whut!? Inderdaad, niet full HD. Het enige smetje op de specsheet van deze camera.

Beschikbaarheid

De FinePix XP80 wordt in februari verwacht en gaat dan €199 kosten. Fujifilm zal hem in de kleuren blauw, geel en zwart in de schappen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.