Intel heeft tijdens de CES haar Curie chipset onthult. Een chipset ter grote van een knoop die gericht is op makers van wearables. Door het formaat zo ver terug te brengen kunnen activity trackers en smartwatches verder verkleind worden.

De Cury module is misschien dan wel zo klein als een knoop, er zit een hoop technologie in het kleine apparaatje. Zo bevat het een bluetooth 4.0 LE antenne en de nodige sensoren om bewegingen vast te leggen. Welke sensoren dit exact zijn is nog onbekend. Daarnaast mag je er vanuit gaan dat de Curie zo ontwikkeld is dat ook externe sensoren aangesloten kunnen worden. Bijvoorbeeld om de hartslag te meten. Een accu ontbreekt natuurlijk nog, net als andere elektronica als knoppen en status LED’s. Dat is allemaal aan de bedrijven die uiteindelijk met de Curie nieuwe wearables gaan ontwikkelen.

Verder liet Intel tijdens de CES nog de Nixie zien. Een wearable camera drone voor om de pols. Daarnaast kwamen een groot aantal andere ontwikkelingen op basis van Intel technologie voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.