CES: Corsair introduceert de Neutron Series XT SSD

Corsair probeert tijdens de CES het maximale uit de huidige SATA600 standaard te halen met haar nieuwe Neutron Series XT SSD’s. Deze SSD’s zijn voorzien van dezelfde Phison controller die Patriot gebruikt in haar nieuwe Ignite series.

Met de Phison controller en MLC NAND geheugenchips is Corsair in staat om leessnelheden van 560MB per seconde te behalen tegenover leessnelheden van 540MB per seconde. Het theoretische limiet van de SATA600 standaard ligt momenteel op 600MB per seconde.

De Neutron Series XT meet 7mm dik en kan hierdoor in vrijwel iedere desktop en laptop worden ingebouwd. Om de betrouwbaarheid van de Neutron Series XT te vergroten heeft Corsair de firmware van de Neutron Series XT voorzien van SmartFlush en SmartRefresh technologie om de data op de drive te managen. Daarnaast komt Corsair met de SSD toolox waarmee je de data op jouw huidige harddrive met gemak kloont naar de Neutron Series XT SSD.

Beschikbaarheid

Corsair komt met drie uitvoeringen van de Neutron Series XT. Een 256GB voor $149.99, een 512GB voor $269,99 en een 960GB voor $539,99. Corsair geeft 5 jaar garantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.