CES: Canon introduceert de Connect Station CS100 NAS

Canon zette tijdens de CES een onverwachte stap. Met de introductie van de CS100 (Connect Station) introduceerde Canon namelijk een eigen NAS waarmee het de strijd met merken als Synology, QNAP en Asustor aan wilt gaan.

De CS100 heeft een interne harddrive van 1TB en beschikt over een knop waarmee je via USB aangesloten camera’s en flash memory opslagapparaten snel naar de interne harddrive kunt kopiëren. Daarmee past deze NAS goed binnen de workflow van de fotofanaat. Canon beperkt de mogelijkheid om foto’s over te zetten dus niet tot foto’s op de eigen camera’s. Hoewel de CS100 niet over een RAID opstelling beschikt, is het mogelijk om de beelden op de CS100 over te zetten naar Canon’s eigen Irista cloud of om deze met anderen te delen via de Canon Image Gateway. Via de HDMI aansluiting en bijgeleverde afstandsbediening zijn foto’s op een aangesloten TV terug te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.