Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Minix Neo M1 (Airmouse)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed ontvangst
  • Snelle reacties
  • Ligt heel lekker in de hand
  • Herlaadbare accu

THE BAD

  • Soms mis je het qwerty toetsenbord

Minix maakt al jaren eigen accessoires voor bij haar Android mediaplayers, maar dit waren altijd airmouses waar je zelf nog batterijen in moest stoppen en ze waren altijd erg groot. De Neo M1 van Minix is een nieuwe, stijlvolle airmouse voor wanneer je geen volledig keyboard wenst, maar wel meer controle nodig hebt dan de standaard afstandsbediening van Minix je biedt.

Unboxing

De unboxing van de Neo M1 is niet heel verrassend. De Neo M1 heeft een interne accu, dus je krijgt er alleen een USB dongle bij om het signaal van de Neo M1 te ontvangen.

Design

Het design van de Minix Neo M1 is iets waar ik enorm enthousiast van wordt. Hoewel hij niet heel veel knoppen heeft, is hij toch vrij lang waardoor de Neo M1 erg lekker in de hand ligt. Via een kleine micro-USB lader is deze airmouse in no-time op te laden. Gewoon vanuit een USB poort op de Android mediaplayer of via de lader van jouw smartphone.

Minix Neo M1 Micro USB

De afwerking aan de bovenkant is gewoon van plastic, maar lijkt op een afstandje van metaal. Dit ziet er erg netjes uit.

Gebruik

Als Airmouse reageert de Minix Neo M1 erg snel en dat werkt prettig. Eigenlijk is het een beetje wat we gewend zijn van de grote modellen als de Minix Neo A2 en Minix Neo A2 Light. Het feit dat hij mooi plat is en is voorzien van een interne accu zijn echt twee enorme pluspunten tijdens het gebruik en zorgen ervoor dat ik de Minix Neo A2 alleen uit de kast haal als ik weet dat ik teksten moet gaan invoeren.

Compatibility

Hoewel de Neo M1 door Minix wordt gemaakt, is hij compatible met vrijwel elke Android mediaplayer. Ik heb hem met succes getest op de mediaplayers van Probox, Tronsmart en Ugoos. Daarnaast is hij ook te gebruiken op Windows, Linux en Mac systemen, al kun je dan niet alle functies benutten.

Conclusie

De Minix Neo M1 is een Airmouse in haar puurste vorm. Alle knoppen voor de basisbediening van een Android mediaplayer zijn aanwezig en het maakt daarbij niet uit of die Android mediaplayer van Minix zelf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.