Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Turtle Beach Stealth 500P met 4 sterren.

The Good
  • Mooi design
  • Werkt goed samen met de PS3 en PS4
  • DTS Surround ondersteuning klinkt prima
  • Hoog draagcomfort
The Bad
  • Plastic scharnieren


Dit jaar kwam Turtle Beach met een prachtige nieuwe line-up van headsets voor zowel de Playstation 4 als de Xbox One en de PC. In het middensegment voor de consoles bevinden zich respectievelijk de Stealth 500P en de Stealth 500X. Ondanks de prijs zijn deze headsets toch geschikt voor DTS Surround Sound. Wij mochten afgelopen week met de 500P aan de haal.

Unboxing

Natuurlijk hebben we een filmpje voor je waarin je kunt zien wat er allemaal in het doosje van de Stealth 500P zit.

Met een Micr-USB kabel, een optische kabel en een 3,5mm analoge kabel heb je qua kabels alles dat je voor je PS4 of zelfs de PS3 nodig hebt. Je kunt hem zelfs op je smartphone gebruiken. Ideaal wanneer je met de Xperia Z3 een remote play sessie speelt ;-).

Design

We kunnen er niet omheen. De Stealth 500P ziet er niet alleen op een afstandje goed uit, maar ook van heel dichtbij. Glanzend en gematteerd plastic wisselen elkaar af met ruimte voor blauwe elementen en natuurlijk verlichte Turtle Beach logo’s in de oorschelpen.

Pas wanneer je hem oppakt voel je dat de 500P een headset van rond de €120 is. Hij is licht, maar voelt vooral heel plastic aan. Bij openschroeven zien we dan ook dat de scharnieren van plastic zijn. Het resultaat hiervan is dat deze bij zware klappen kunnen breken. Hierdoor is de Stealth 500P prima voor thuis, maar pak hem wel heel goed in als je met je setup naar een lanparty gaat.

Bediening

De belangrijkste bediening zit op de rechter oorschelp. Hier zitten twee volumewieltjes. Een voor ingame sound en één voor voice. Hiermee kun je het balans tussen de spraak van jouw medespelers en de ervaring van de game op jouw voorkeur afstemmen. Er zijn ook presets waar je snel tussen kunt schakelen via de presets knop. Handig wanneer je ook films kijkt via je PS4, maar je ‘s avonds laat niet je 7.1 surround set voluit aan mag zetten.

Draagcomfort

De Turtle Beach Stealth 500P is een over-ear hoofdtelefoon die helemaal over het oor valt. De demping van de oorkussens zit hem voorla in de hoge- en middentonen. Hierdoor hou je nog wel wat contact met de omgeving om je heen.

De hoofdband ligt wat verder naar voren dan bij reguliere hoofdtelefoons. Dit komt vooral door de positie van de oorschelpen. Ondanks dat ik een relatief groot hoofd heb, draagt de Turtle Beach Stealth 500P erg prettig en heb ik er geen probleem mee om meerdere uren achtereen met de Turtle Beach Stealth 500P op mijn hoofd te zitten.

Geluidskwaliteit

Die DTS ervaring blijkt niets aan gelogen. Natuurlijk betreft het ‘slechts’ virtual surround, want beide oorschelpen bevatten maar één driver. Toch is het 7.1 effect van deze DTS headset indrukwekkend. Dit komt mede doordat Turtle Beach heeft gekozen voor 50mm drivers.

Qua balans merk je dat de focus vooral op de bass licht. Er is een bass boost modus die je nog kunt gebruiken, maar zelf had ik hier geen behoefte meer aan. Deze keuze gaat wel iets ten koste van de hoge klanken die vooral bij stemgebruik belangrijk zijn. Toch is dit niets om over te klagen als ik kijk naar de prijs van de 500P.

Accuduur

De Turtle Beach Stealth 500P is een draadloze headset. De accu die Turtle Beach in de 500P heeft geplaatst moet volgens Turtle Beach goed zijn voor 15 uur speeltijd. Natuurlijk is dit wel een beetje afhankelijk van de omstandigheden. Ik blijf rond de 14 uur hangen, maar dat is nog steeds lang genoeg voor een heel weekend gamen. Laden van de accu verloopt gewoon via Micro-USB. Dat kan dus via de PS4, maar ook gewoon met je smartphonelader.

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 500P is misschien wel de goedkoopste optie om met DTS Surround Sound te gamen op je PS4. Hoewel de geluidskwaliteit dik in orde is, is het wel jammer dat de scharnieren in de Turtle Beach Stealth 500P niet van staal maar van plastic zijn. Hierdoor is de Turtle Beach Stealth 500P een topheadset voor thuis maar adviseren we om hem niet mee de straat op te nemen.

Check de 500p bij Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.