Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Tronsmart Mars G01 met 4.5 sterren.

The Good
  • Ligt goed in de hand
  • Eigen accu
  • Snel op te laden


Steeds meer Android mediaplayers weten hun weg naar de huiskamer te vinden. Zeker nu Google grootse plannen heeft met het Android TV platform. Tronsmart, één van de makers van Android mediaplayers, heeft daarom ook een joystick voor Android ontwikkeld. Het gaat om de Mars G01.

Unboxing

Tronsmart levert de Mars G01 met een opbergtasje, een micro-USB kabel om hem op te laden en een USB OTG kabel om de Mars G01 ook direct aan een smartphone of tablet te kunnen koppelen. Lekker compleet dus.

Handleiding

De handleiding is weer een stukje topvertaalwerk uit China. Zo schrijft Tronsmart dat de Mars G01 verschrikkelijk is tijdens shooters en racing games. Als we voorbij de slechte vertaling en tikfoutjes kijken, is de handleiding wel heel helder over de mogelijkheden van de Mars G01.

Design

Op een afstandje kun je het misschien al zien; de Tronsmart Mars G01 is duidelijk geïnspireerd op de Xbox 360 controller van Microsoft. Wanneer je ze naast elkaar legt, zie je dat het geen directe kopie is, al zijn de locaties van de analoge sticks en de vorm van de actieknoppen vrijwel hetzelfde. Sterker nog, de actieknoppen lijken wel precies dezelfde te zijn.

De body zelf bestaat uit meer delen dan het origineel. Voornamelijk omdat de zijkanten van de Mars G01 voorzien zijn van rubber delen die meer grip geven en een stukje passieve ventilatie in de handpalm mogelijk maken. Of dit helpt tijdens een stikhete zomerdag heb ik niet kunnen testen, maar het voelt zeker wel prettig aan.

Een ander belangrijk verschil is dat de Tronsmart Mars G01 voorzien is van een interne accu die wodt opgeladen via een micro-USB aansluiting. Daar kun je dus gewoon jouw smartphone voor gebruiken.

Gevoel

De Mars G01 voelt zeer stevig aan tijdens het gamen en de triggers blijken mooi gevoelig te zijn. Ik noemde het al even, de rubber delen aan de zijkant. Deze rubber delen geven je echt heel veel grip, wat een enorme toevoeging is aan het comfort van de Mars G01. De enige reden dat de originele Xbox controller bij mij lekkerder in de hand ligt, is omdat ik grote handen heb. De Mars G01 is duidelijk voor iets kleinere handen gemaakt en dan ervaar je wellicht de Mars G01 als de fijnere controller. Hoe dan ook, de Mars G01 past niet op de Xbox en de Xbox controller kan niet op een Android of een PS3. Het zijn dus geen concurrenten van elkaar. Behalve op de PC dan ;-).

Compatibility

De Mars G01 is niet gelimiteerd tot gebruik op Tronsmart mediaplayers. Iedere Android kant met de Mars G01 overweg, net als iedere PC en PS3. De Playstation 3 herkent de Mars G01 keurig als PS3 dual-shock controller en zal hem correct instellen. Voor Android en PC gebruik kun je tussen profielen schakelen om zo te bepalen hoe de Mars G01 geconfigureerd is.

Conclusie

Tronsmart is geen expert op het gebied van game controllers, maar laat met de Mars G01 zien goed om zich heen te hebben gekeken. De Mars G01 ligt prima in de hand en voelt enorm stevig aan. De ingebouwde accu is een enorm pluspunt terwijl je ook nog eens de flexibiliteit krijgt om de controller voor Android, PC en PS3 te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.