Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips PHC120 mobiele kabel voor de A5 Pro Hoofdtelefoon

Het is leuk om een fabrikant als Philips in Nederland te hebben. Dat bewijst Philips na het verschijnen van onze review van de A5-Pro hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon werd in samenwerking met Armin van Buuren ontwikkeld, maar kende in onze review één nadeel. Je kon hem nog niet op straat gebruiken.

Natuurlijk leverde Philips al wel een 3,55 minijack aansluiting mee met de standaard audiokabel, maar dan kun je alleen naar muziek luisteren. Ik wil onderweg ook graag gesprekken kunnen aannemen. Het is suf om op dat soort momenten eerst je hoofdtelefoon te moeten afkoppelen voor je een gesprek aanneemt.

Philips PHC120 IMG_1610

Niet al te lang na de review vond ik dan ook een doosje in de brievenbus met daarop een sticker van Armin van Buuren en de aanduiding PHC120. Yes! Philips heeft speciaal voor de A5-Pro een audiokabel met microfoon en afstandsbediening ontwikkeld.

Philips PHC120 IMG_1615

Waarom is het belangrijk om zo’n kabel speciaal te ontwikkelen? De A5-pro heeft een vergrendeling aan de oorschelp waarmee zo’n audiokabel goed vastgezet kan worden. Zou je bij de elektronicaboer een generieke kabel kopen, dan mis je die vergrendeling.

Philips PHC120 IMG_1607

Conclusie

Philips ontwikkelde wat ons betreft de ultieme hoofdtelefoon voor de DJ, maar op straat schoot hij tekort. Deze 1,2 meter lange kabel is daar dé oplossing voor iedereen die ook op straat naar goed vol geluid wenst te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.