Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Lara Croft And The Temple Of Osiris (PS4/PC)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede gameplay
  • Prachtige graphics
  • Leuke puzzels
  • Leuke co-op modus
  • Veel te ontdekken

THE BAD

De bekende grafrover avonturier die graag antieke vazen kapot schiet om diamanten te vinden grondig op onderzoek gaat is terug. Jawel, ik heb het over de enige echte Lara Croft en deze tanktop topper is mooier dan ooit op de PS4.

In Lara Croft And The Temple Of Osiris gaat onze Heldin opnieuw op avontuur onder de Egyptische zandvlakte. Ditmaal samen met haar rivaal Carter Bell. In dit misschien wel grootste avontuur ooit, moeten de twee het opnemen tegen de boosaardige god Set. Gelukkig krijgen ze zelf ook hulp van boven in de vorm van de mythische figuren Isis en Horus.

De groep komt er namelijk al snel achter dat ze de hulp van Osiris nodig hebben om Set te verslaan, maar dan moet Set eerst worden bevrijdt. Dit moet Lara doen door verschillende tempels te overleven. Zo speelt Lara stukje bij beetje onderdelen van Osiris vrij. Speel je heel goed, kun je bovendien bonustempels vrijspelen.

Het leuke aan Lara Croft And The Temple Of Osiris is ook de co-op mogelijkheden die Lara Croft And The Temple Of Osiris biedt. Krijg je vrienden op bezoek, kunnen ze via drop-in direct aan het spel deelnemen om Lara te helpen. In totaal kun je met vier spelers op één PS4 spelen. Samen kun je grotere schatten vrijspelen en zorgen dat je jouw Lara verder kunt boosten in haar mogelijkheden.

Lara start immers als vrij basic personage met maar een beperkte health en maar beperkte mogelijkheden om munitie mee te slepen. Naarmate je vordert, zijn bonussen te vinden die de kracht van Lara vergroten.

Naast het vinden van deze permanente power-ups, zit Lara Croft And The Temple Of Osiris ook vol met nieuwe wapens en natuurlijk de nodige mysterieuze ringen en amuletten die tijdelijke of langdurige boosts kunnen geven.

Lara Croft And The Temple Of Osiris is een nieuwe game van ontwikkelaar Crystal Dynamics en de directe opvolger van Lara Croft and the Guardian of Light. Net als bij haar voorganger heeft Crystal Dynamics niet voor het bekende third person perspectief dat de Tomb Raider games kenmerkte gekozen, maar spelen we in een isometrische wereld waarin we als een god onze heldin mogen besturen. Deze keuze maakte Crystal Dynamics ook al in Guardian of Light en was wat mij betreft een goede set voor de hele serie. Vooral omdat Lara Croft And The Temple Of Osiris niet aanvoelt als de typische hack’n slash.

Khepri_Boss

Qua gameplay ben ik enorm onder de indruk van wat Crystal Dynamics op de PS4 heeft neergezet. Alles lijkt kapot te kunnen en de verschillende wapens geven Lara enorm veel mogelijkheden om creatief vijanden om het leven te brengen (ach, de meeste zijn al dood). Er zijn zelfs achiefments te winnen. Bijvoorbeeld wanneer je drie keer een skelet op een speet kunt gooien met behulp van een bom.

Ook de puzzels zitten goed in elkaar. Soms zijn ze wat lastig, maar ze zijn nooit te moeilijk. Maar hoe zit het dan met de replay value wanneer je al precies weet hoe je alle mysteries overal moet oplossen? Ook daar blijft goed over nagedacht te zijn. Alle tempels zijn voorzien van uitdagingen. Ga er bijvoorbeeld eens niet voor om echt alle edelstenen te vinden, maar probeer gewoon eens zo snel mogelijk te finishen.

Ook de actiescènes zijn goed in elkaar gezet. Met name de renpartijen over instortende bruggen zijn prachtig om te zien en heerlijk om te spelen terwijl je tijdens gevechten met grote groepen tegenstanders zelf ook gewoon wat toffe moves kunt neerzetten.

Bridge_Battle_Zoom

Grafisch is Lara Croft And The Temple Of Osiris de mooiste Lara Croft game ooit, maar dat is niet lastig. De PS4 is nou eenmaal een stuk sterker dan de PS3 en dat zien we vooral terug in de grafische details en effecten. De belichting van objecten reageert echt prachtig op wat jij doet en ook ontploffingen zijn realistischer dan ooit.

Conclusie

De Tomb Raider serie was legendarisch, maar met Lara Croft And The Temple Of Osiris heeft uitgever Big Ben wat mij betreft wederom goud in handen. Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft met Lara Croft And The Temple Of Osiris een prachtige game in elkaar weten te zetten die heerlijk speelt. Voor liefhebbers van avonturengames is Lara Croft And The Temple Of Osiris een must-have geworden.

Check deze game ook bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.