Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Kobo Aura H2O met 4.5 sterren.

The Good
  • Eindelijk ebooks lezen in bad
  • Prima display
The Bad
  • Design laat nog wat te wensen over


Tijdens de IFA kwam Kobo met een nieuwe versie van hun Aura e-reader. De Aura H2O. Een nieuwe uitvoering met als voornaamste update dat de nieuwe e-reader waterdicht is. Hierdoor is een e-book lezen in bad geen enkel probleem.

Unboxing

Kobo levert de Aura H2O compleet met documentatie en een micro-USB kabeltje. Verder heeft Kobo geen verrassingen voor ons.

Design

Qua design lijkt de achterkant nog vaagjes op de originele Aura, maar de voorkant is compleet anders. Lag bij de originele aura het display op gelijke hoogte met de bezel, ligt deze nu weer verzonken. Daarnaast zijn alle knoppen en aansluitingen natuurlijk waterdicht gemaakt.

De rubber-feel finish op de achterkant is behouden waardoor de Aura H2O gewoon weer lekker in de hand ligt. Net als de enorme prints op de onderrand van het apparaat.

De ervaring

Normaal zijn de testperiodes bij Kobo krankzinnig kort waardoor het lastig is om je echt te verdiepen in wat Kobo te bieden heeft. De Aura H2O hebben we dan ook maat een beetje langer vastgehouden dan de bedoeling was. Gewoon om het apparaat wat beter te ervaren.

Wat we dan zien is dat de integratie met Neerland’s grootste boekenbolleboos Bol.com prima werkt. Daarnaast zit Facebook netjes geïntegreerd (al zijn video statusupdates niet bruikbaar) en er is ondersteuning voor Pocket en Adobe’s digital editions.

De Aura H2O heeft ook een zeer brede ondersteuning voor verschillende formaten ebooks. Jammer is wel dat de uitwisseling van ebook bestanden tussen bijvoorbeeld je Android smartphone Kobo app en de Aura H2O niet goed lijkt te gaan. Hierdoor moet je boeken los oversturen en dat is een ongemak dat niet meer bij deze tijd hoort.

De Aura H2O beschikt over witte LED verlichting voor tijdens het lezen. Ook dat zit weer goed in elkaar en lijkt kwalitatief sterk op wat ik van de originele Aura kende. Wat wel jammer is in dit display zijn de vochtvlekken na het drogen van het apparaat. Zeker als je veel schuim op het scherm hebt gehad. Dit kan kringetjes nalaten en dat valt op.

Conclusie

Eindelijk ebooks lezen in bad, het kan met de Aura H2O. Qua design is het een kleine stap terug, maar qua gebruiksgemak een stevige stap voorwaarts. Zelf zou ik nog even op een volgende uitvoering wachten, maar dat is vooral omdat ik denk dat het design van een waterdichte e-reader mooier kan dan dit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.