Review: Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit (v1.1 v1.2)

Google Cardboard werd tijdens het Google I/O event in Amerika een onverwacht succes. Met wat karton, een paar lenzen en een magneetje kon je zonder al te veel moeite jouw eigen Samsung Gear VR achtige bril in elkaar zetten. Mondjesmaat komen dit soort kits nu ook naar Nederland. Vandaag checken we een wat ons betreft bittere teleurstelling die we vonden bij Bol.com. Ik heb het over de Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit.

Unboxing

Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit V1.1

Er zijn twee uitvoeringen van de Virtual Reality Cardboard Toolkit. De v1.1 is gelimiteerd tot de Google Nexus 4 & 5, Motorola Moto X, Samsung Galaxy S4 & S5, Samsung Galaxy Nexus. Helaas werd dit bij Bol.com niet gecommuniceerd. De reden voor dit gelimiteerde aantal toestellen is dat je een magneetconstructie gebruikt om met het toestel te communiceren. Zo heeft Google het bij de originele kit bedacht.

Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit V1.2

De Virtual Reality Cardboard Toolkit 1.2 is een compleet nieuwe uitvoering met een touch schakelaar die je met behulp van een ijsstokje in elkaar moet zetten. Hoewel we op de verpakking V1.1 zagen staan, bevatte deze V1.2. De instructies van de V1.1 zijn dan ook niet te gebruiken en vergeet het maar dat je in 5 minuten klaar bent. Dodocase heeft op YouTube onderstaande instructiefilm geplaatst waar men ruim een half uur bezig is.

Toch heeft deze V1.2 voordelen ten opzichte van de V1.1. De V1.2 is namelijk bruikbaar op vrijwel alle toestellen al is onze Xperia Z3 wel ongeveer het grootste dat je erin kunt plaatsen. Ook levert Dodocase spacers mee om een iPhone 5 in de Virtual Reality Cardboard Toolkit te plaatsen. Inderdaad, er zijn ook al Google Cardboard apps voor de iPhone 5.

Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit IMG_0070

In elkaar zetten

Zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien is het een enorm gepruts om de nieuwe touchbediening van Dodocase in elkaar te zetten. Hier op de redactie kregen we het totaal niet werkend. Dit doordat het plastic bandje van de knop zo onhandig is ingepakt, dat je het nooit meer rechtgebogen krijgt.

Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit IMG_00721

Hoewel de bediening bij ons dus totaal niet werkt, zit de Virtual Reality Cardboard Toolkit optisch wel goed in elkaar. Zet ik mijn Xperia Z3 in de dodocase dan zie ik keurig het 3D menu van bijvoorbeeld de Google Cardboard app. Doordat ik niet met het menu kan communiceren heb ik er alleen helemaal niets aan.

Dodocase Virtual Reality Cardboard Toolkit IMG_0073

Conclusie

Dodocase probeert met de Virtual Reality Cardboard Toolkit een cardboard kit te ontwikkelen die op alle touchscreen smartphones werkt. Helaas is de constructie van het knopje te fragiel om echt betrouwbaar te zijn. Onze tip, sla deze zeker over. Wij gaan opzoek naar een ander model om te testen en onze Virtual Reality Cardboard Toolkit gaat gewoon terug naar Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

  • Optisch werkt het prima

THE BAD

  • Veel meer tijd nodig om in elkaar te zetten
  • Bediening is niet werkend te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events