Review: Berg Toys Moov Starter Kit

Als het om speelgoed gaat, zijn we doorgaans gek op constructiespeelgoed. Of het nou om knikkerbanen of lichtgevende Duplo stenen gaat, kom maar op. Toch komt dit speelgoed doorgaans niet veel verder dan de slaapkamertjes van de kinderen die er hun oordeel over mogen vellen. Met MOOV van Berg Toys is dit anders. Eindelijk is er constructiespeelgoed waarmee ze gewoon de weg op kunnen.

Unboxing

De MOOV Starter Kit bestaat uit 125 onderdelen waarmee drie grote modellen kunnen worden gemaakt. Nouja, volgens de handleiding. Natuurlijk kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Op basis van de bouwtekening bouwen kinderen een loopfiets, een sneeuwscooter of hijskraan. In het onderstaande filmpje geven we een impressie van de rijk gevulde Starter Kit.

Design

Opvallend is dat Berg Toys gewoon hout gebruikt als belangrijkste materiaal voor de constructies. Dit hout is stevig en mooi afgewerkt. Daarnaast geeft het ook een beetje het gevoel van het houten speelgoed van vroeger.

Berg-Toys-MOOV-Starter-Kit-Hijskraan

Heel anders is het met de assen die alle onderdelen bij elkaar moeten houden. Deze zijn van plastic, maar lijken een metalen kern te bevatten. Hoe dan ook, ze zijn extreem stevig.

Berg-Toys-MOOV-Starter-Kit-Loopfiets

Het geheel wordt bij elkaar gehouden met rode ringen. Deze omsluiten de onderdelen aan beide kanten om ze zo vast op een as te zetten. Hoewel ik er weinig vertrouwen in had, is het mooi om te zien hoe enorm stevig deze constructies kunnen zijn.

De ervaring

Wij hebben de MOOV door diverse kinderen laten testen. Hierbij zien we dat het vooral kinderen tot 4 jaar zijn die moeite hebben om, ook met de handleiding, stevige constructies te maken waar ze wat mee kunnen. Van 4 tot 6 wordt vooral gevarieerd op de handleiding en daarna ontstaat echte creativiteit. Waar oudere en jongere kinderen samen spelen zijn oudere kinderen trots dat ze objecten kunnen maken waar de jongere kinderen met veel plezier mee kunnen spelen. Voor gezinnen waar de jongste kinderen te jong zijn, lijkt me dit een belangrijk argument.

Berg-Toys-MOOV-Starter-Kit-Sneeuwscooter

Gaat MOOV de straat op, dan weet je natuurlijk dat de boel vies wordt en misschien wel beschadigd als gevolg van botsingen en het omvallen van de creaties van kinderen. Hier blijkt MOOV extreem stevig te zijn. We zien wat krasjes, we zien wat deukjes. Maar niets is kapot gegaan.

Service

Hoewel tijdens de testperiode geen enkel probleem naar boven kwam, lezen we op diverse fora dat het met name de rode ringen zijn die aan slijtage onderhevig zijn. Ook het te hard oppompen van de bandjes kan leiden tot klapbandjes. Wat dat betreft lijkt Berg Toys de zaakjes goed op orde te hebben. Alle onderdelen zijn los bij te bestellen. Ook als je gewoon wat extra wielen en planken beschikbaar zou willen hebben.

Conclusie

MOOV is, zover ik weet, het eerste constructie speelgoed waarmee kinderen ook echt de straat op kunnen. Mooie, stevige materialen en het gemak van het in elkaar zetten maken MOOV een absolute aanrader. Zeker voor gezinnen met meerdere kinderen.

Berg Toys MOOV is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Om mee te spelen, geschikt vanaf 36 maanden
  • Om mee te bouwen, geschikt vanaf 48 maanden
  • Relatief veel mogelijkheden
  • Onderdelen bij te bestellen

THE BAD

Eén reactie

  1. Onze bergmoov heeft enkele jaren op zolder gestaan,maar nu met mijn kleinzoon spelen we er weer mee.
    Ik ben aleen wel de tekening kwijt
    Ik weet daarom ook niet of alles compleet is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.