Leger VS bouwt vliegveld exclusief voor drones

Dat drones steeds belangrijker worden voor de moderne oorlogvoering zien we in de VS. Daar is het leger begonnen met de bouw van een vliegbasis enkel voor het lanceren van drones.

De VS bouwt deze nieuwe vliegbasis in New Mexico als onderdeel van Fort Bliss dat er al gevestigd was. Er komen twee start- en landingsbanen. Één van anderhalve kilometer om Grey Eagle drones op te lanceren en één van ruim 300 meter voor Shadow drones. De hangaar voor de drones bestrijkt ruim 4.500 vierkante meter.

De Gray Eagle is de opvolger van de bekende predator drones. In de drone zitten meer sensoren en er is ruimte om vier hellfire raketten te laden. Hij vliegt hoger en verder dan de oude predator. De Gray Eagle kan 25 uur non-stop vliegen. De VS gebuikt deze drone sinds 2012.

De Shadow Drone is geen drone om anderen aan te vallen. Het is vooral een verkenner. Hij is ruim tweederde kleiner dan de Gray Eagle en een heel stuk lichter. De Shadow Drone doet vooral verkennende analyses van het slagveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.