Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iRobot komt met een stofzuigrobot om te hacken

Onder de naam iRobot Create 2 komt iRobot met een speciale robotstofzuiger voor studenten die het ding willen hacken. Zo kunnen studenten op basis van de hard- en software van iRobot hun eigen robots ontwikkelen.

Natuurlijk krijgen studenten bij de iRobot Create 2 vi USB toegang tot de firmware, maar ook meteen een berg aan ideeën wat je er nogmeer mee zou kunnen. Zo krijg je een handleiding over hoe je een camera kunt aansluiten of de logica kunt aansturen vanuit een Raspberry Pi of een Arduino bordje.

Voor studenten die de hardware willen aanpassen geeft de groene bovenplaat instructies over waar je veilig kunt boren, zagen en schroeven. Studenten kunnen de Create 2 voor $200 aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.