iRobot komt met een stofzuigrobot om te hacken

Onder de naam iRobot Create 2 komt iRobot met een speciale robotstofzuiger voor studenten die het ding willen hacken. Zo kunnen studenten op basis van de hard- en software van iRobot hun eigen robots ontwikkelen.

Natuurlijk krijgen studenten bij de iRobot Create 2 vi USB toegang tot de firmware, maar ook meteen een berg aan idee├źn wat je er nogmeer mee zou kunnen. Zo krijg je een handleiding over hoe je een camera kunt aansluiten of de logica kunt aansturen vanuit een Raspberry Pi of een Arduino bordje.

Voor studenten die de hardware willen aanpassen geeft de groene bovenplaat instructies over waar je veilig kunt boren, zagen en schroeven. Studenten kunnen de Create 2 voor $200 aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram