HDDWatch, een echt hoorloge voor de IT'er

Jaren geleden kocht ik een iPod Mini omdat dit de eerste iPod was met een microdrive. Dit is een Compactflash kaart met daarin een piepkleine harddrive met een opslagcapaciteit van 4GB. Als je de iPod uit elkaar haalde, kon je deze drive verwijderen en in je camera stoppen. Groot, goedkoop en traag, dat waren de sleutelwoorden van deze techniek.

Op IndieGoGo kwam ik dit weekend een Fransman tegen die eveneens een passie heeft voor deze bijzondere techniek. De harddrives zijn namelijk samengesteld uit enorm fijne componenten. Net als horloges. Reden genoeg voor deze fransman om horloges op basis van de Microdrive te bouwen.

Voor €75 kun je op IndieGoGo nu een DIY pakket bestellen waarmee je zelf een microDrive kunt ombouwen naar een echt horloge. Voor €150 wordt het voor je gedaan. Naast de mooie opengewerkte microdrive, is het horlogebandje van een print print voorzien ;-).

Het is misschien geen smartwatch, maar dit maakt de nerd in je los... toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram