Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung komt met curved soundbars en ambient speakers

Natuurlijk komen de Koreanen weer met nieuwe smartphones en tablets, maar Samsung lijkt tijdens de CES ook flink te gaan uitpakken op het gebied van audio. Zo komt Samsung onder anderen met curved soundbars om de audio ervaring van haar curved TV’s te verbeteren.

Samsung komt met twee nieuwe ambient speakers. De WAM7500 en WAM6500 zijn gemaakt om geluid in 360-graden te verstrooien om zo een ruimtevullend geluid te produceren. Hiervoor ontwikkelde Samsung onder anderen Ring Radiator technologie. Mogelijk gaat dit om een passieve bass radiator die niet rond, maar ringvormig is. Beide speakers zijn te gebruiken binnen Samsung’s eigen multiroom audio platform. De WAM6500 is bovendien van een accu voorzien zodat je hem mee naar buiten kunt nemen.

Speciaal voor haar nieuwe Curved UHD TV’s komt Samsung met curved soundbars die de geluidservaring moeten verbeteren en gelijktijdig het design van de TV’s moeten respecteren. Samsung maakt de soundbars op maat voor de 48 tot 78 inch modellen. Bovendien werkt het topmodel, de 8500-serie, met een 9.1 speakeropstelling en dat klinkt best spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.