De CES komt er weer aan, dus tijd voor vele bedrijven om alvast wat aankondigingen te doen. Zo ook LG dat aankondigt dat het tijdens de CES haar WebOS 2.0 zal demonstreren, de nieuwste versie van haar besturingssysteem voor Smart TV’s.

Hoewel vele fabrikanten de overstap naar Android TV aan het maken zijn, houdt LG vast aan haar visie op Smart TV’s. Onderdeel van die visie is een samenwerking met partijen die 4K films en series kunnen leveren voor de gebruikers van 4K TV’s van LG. Partners hierin zijn Netflix en Amazon. De Amazon dienst is in Nederland vooralsnog niet te gebruiken.

LG heeft in WebOS 2.0 de opstarttijd van haar Smart TV’s terug weten te brengen met 60%. Schakelen vanuit het homescreen naar YouTube zou zelfs 70% sneller zijn geworden in WebOS 2.0. Via MyChannels zal het mogelijk zijn om je favoriete live TV kanalen in de launcher te zetten en input picker laat je snel tussen de HDMI poorten schakelen.

De 2015 generatie 4K TV’s zal ook de eerste zijn die met Quantum Dot LCD displays zal worden uitgerust. Met behulp van nano kristallen gaat LG het beeld van haar displays zo verder verbeteren.

Eerder deze week kondigde LG ook al een samenwerking met HBO Go aan. De HBO Go app zal op LG Smart TV’s vanaf 2012 draaien.

WebOS 2.0 zal van 6/9 januari te zien zijn op de CES.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.