Door een nieuwe manier van het plaatsen van speakers in de Audi Q7 modeljaar 2015 en de nodige software aanpassingen, gaat Audi 3D sound in deze auto’s aanbieden. Dit doet Audi met speakersets van zowel Bose als die van Bang & Olufsen.

Het maakt voor de Q7 niet veel uit hoe de opname van de muziek in elkaar zit. De software splitst de audiodata en zoekt naar reflecties in het geluid. Bijvoorbeeld van voetstappen op een podium of de weerkaatsing van geluid tegen een plafond. Deze informatie wordt gebruikt om het ruimtelijk beeld van de opname te berekenen en dat gebruikt Audi bij het uitsturen van muziek naar het speaker systeem.

Het systeem zelf beschikt over 11 kanalen en 23 speakers (20 bij de Bose configuratie). Daarmee streeft het menig Dolby 5.1 setje voorbij. Daaronder bevindt zich een 250mm subwoofer (was 200mm) en vier speakers in de deurstijlen die bijdragen aan de plaatsing van de hoge tonen. Het hele systeem heeft een vermogen van 1.920 Watt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.