Gister zijn de winnaars van de Smart Mobility Challenge bekendgemaakt. De twee winnaars hebben beiden apps ontwikkeld die in zekere zin staan voor duurzaamheid. Het gaat om de apps Roudle en Social Charging.

Social Charging is vooral ontwikkeld voor rijders van elektrische auto’s. Die lopen nu vaak tegen het probleem aan dat laadpalen bezet worden gehouden door auto’s die al volledig opgeladen zijn. De Social Charging app kun je de eigenaar benaderen en vragen om de auto ergens anders neer te zetten zodat jij kunt laden. Er dreigt namelijk een chronisch tekort aan laadpalen in de Randstad.

Roudle is een app die deelnemers aan een vergadering helpt om de meest duurzame plaats voor die vergadering te vinden. Je geeft allemaal aan waar je vandaan moet komen en de app berekent welke locatie het meest bespaard op CO2 uitstoot.

Beide apps hebben een prijs van €50.000 gewonnen die beschikbaar is gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en de provincie Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.