Adobe koopt Fotolia

Iedereen die weleens een stock foto voor bijvoorbeeld een kerstkaart zoekt, zal naast iStock ook weleens op Fotolia gestuit zijn. Een enorme database met prachtige foto’s die voor weinig aan te schaffen zijn. Adobe heeft deze database met foto’s en video’s opgekocht om onderdeel te maken van het Creative Cloud pakket.

Het is de tweede acquisitie van Adobe in korte tijd. Eerder dit jaar nam Adobe ook de populaire instagram concurrent Aviary over. Adobe heeft $800.000.000 op tafel gelegd om Fotolia over te nemen. Hierbij gaat het om het bedrijf en de database alsmede de contacten van Fotolia.

Adobe gaat Fotolia nu integreren in Creative Cloud, maar als Creative Cloud ga je geen gratis toegang tot de beelden krijgen. In plaats daarvan kun je de beelden vanuit de Creative Cloud apps kopen. De auteursrechten van alle foto’s en video’s blijven immers bij de huidige eigenaren net als het geval is wanneer je voorheen een foto of video op Fotolia kocht. Overigens is een Creative Cloud lidmaatschap niet verplicht. Ook zonder blijft het mogelijk om online foto’s en video’s bij Fotolia aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.