Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Logitech K480 met 2.5 sterren.

The Good
  • Tikt fijn
  • Compact genoeg voor gebruik onderweg
  • Sleuf breed genoeg voor smartphone en tablet
  • Schakelt snel tussen apparaten
The Bad
  • Aan-uit schakelaar zit op een onhandige plek
  • Geen Caps-Lock indicator


Tijdens de IFA presenteerde Logitech ineens de K480. Een toetsenbord ontwikkeld voor iedereen die met meerdere apparaten op zijn of haar bureau moet werken. Het is namelijk een multi-device toetsenbord. Met behulp van een schakelaar schakel je dan ook snel tussen je computer, tablet en smartphone.

Unboxing

Het K480 toetsenbord beschikt helaas niet over een oplaadbare accu. Logitech levert de K480 echter standaard met twee AAA batterijen zodat je meteen aan de slag kunt. Verder zit er een handleiding bij, maar alles wijst zichzelf.

Design

Qua design is de K480 vooral een compact toetsenbord. Hierdoor zitten de kleine pijltjestoetsen onder de rechter shift en dat is voor een bureautoetsenbord wel even wennen. Ook is de K480 zwaarder dan andere compacte draadloze modellen, maar deze is dan ook niet echt gemaakt om op schoot te zetten.

Typerend in het ontwerp van de K480 is de brede sleuf boven de toetsen. Deze dient om smartphones en tablets in te zetten. Een zeer slimme gedachte van Logitech. Ook opvallend is de draaiknop links op het toetsenbord. Deze laat je snel tussen drie apparaten schakelen.

Logitech-K480-Smartphone-en-Tablet

Voor nieuwe gebruikers heeft Logitech een kleefstrip boven de toetsen zitten welke kort en duidelijk uitleg geeft over de functies van het toetsenbord. Snap je hoe dit werkt, trek je hem er simpelweg af. Deze strip geeft veel informatie over de sneltoetsen van de K480.

Compatibility

Wij hebben het toestel hier op zowel Windows als iOS, Android en Windows Phone getest. Alleen onder Windows Phone kregen we het niet aan het werk. Dat zou heel goed aan Windows Phone zelf kunnen liggen. Verder is de K480 echt een allemansvriendje. Zelfs Android Mediaplayers werken gewoon goed met dit toetsenbord.

Prestaties

Het typen op het toetsenbord is een vergelijkbare ervaring als met andere bluetooth toetsenborden van Logitech. Het tikt licht en plezierig. Om te voorkomen dat je batterijen onnodig leeg raken, bevat het toetsenbord een aan-uit schakelaar. Helaas zit deze wel aan de onderkant. Normaal is dat geen probleem, maar nu moet ik mijn tablet uit de sleuf halen om het toetsenbord om te keren en uit te zetten. Dit kan comfortabeler.

Ik was zelf nogal sceptisch over het schakelen tussen apparaten. Ik had de verwachting dat het steeds weer opbouwen van de verbinding erg vertragend zou werken. Het tegendeel blijkt waar. Het wisselen verloop zeer snel.

Conclusie

Op het gebied van multi-device toetsenborden is de K480 van Logitech een pionier die een zeer sterke start maakt. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat Logitech zo aardig is om ook met een uitvoering te komen die normale pijltoetsen en een numeriek toetsenbord bevat. Dat is minder handig voor onderweg, maar ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die een wat meer klassiek toetsenbord zouden waarderen. Toch is de K480 de afgelopen maand verantwoordelijk geweest voor het merendeel van mijn verhalen op deze site en een groot deel van mijn WhatsApp berichten. Een toetsenbord om blij van te worden dus.

Beschikbaarheid

De Logitech K480 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.