Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Internationaal TV kijken met UnoTelly

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1.5 sterren.

THE GOOD

 • Gemakkelijk in te stellen

THE BAD

 • Voegt niet voor iedereen voldoende waarde toe

Wil je in Amerika naar uitzendingen van je favoriete serie kijken, zal het je vast weleens zijn opgevallen dat je op basis van jouw IP adres wordt geblokkeerd. Dit in verband met uitzendrechten van de TV series. Andersom is het net zo. Vanuit het buitenland kom je niet op sites als die van de NPO.

Ondersteuning

UnoTelly moet dit met haar abonnementsdienst oplossen. Voor slechts een paar euro krijg je toegang tot de DNS service van UnoTelly waarna je zelf uit één van de IP regio’s waar ze aanwezig zijn kunt kiezen.

UnoTelly heeft servers in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Verenigd Koninkrijk
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Zweden
 • Italië
 • Turkije
 • Israël
 • Egypte
 • Canada
 • Verenigde Staten
 • India
 • Zuid-Afrika
 • Costa Rica
 • Hong Kong
 • Japan
 • Mexico
 • Brazilië
 • Singapore
 • Australië
 • Nieuw Zeeland

Helaas zit Nederland er niet tussen. UnoTelly lost het probleem met het kijken van NPO.nl vanuit het buitenland dus niet op. Sterker nog, sites als die van het NPO zullen het niet op al je apparaten doen wanneer je UnoTelly instellingen in je apparaat zet. Wel kun je met UnoTelly gemakkelijk gebruik maken van diensten in de landen waar ze wel aanwezig zijn. Als je over de juiste accounts beschikt tenminste. Grote TV netwerken als AMC en Time Warner verplichten gebruikers om met de accounts van hun kabelaanbieders op de servers in te loggen en die heb je niet. Daarmee is het discutabel welke diensten UnoTelly nu wel of niet ondersteund. Je moet immers over zo’n account beschikken.

Daar staat tegenover dat toegang tot alle free-to-air streams in ondersteunde landen geen enkel probleem is. Daar kun je dus wel live meegenieten van alles dat wordt uitgezonden.

Installatie

De installatie van UnoTelly is relatief simpel. Je kunt twee routes kiezen. Je kunt per apparaat de netwerkinstellingen aanpassen, of je kiest ervoor om je router van de DNS instellingen van UnoTelly te voorzien. In dat laatste geval zal het gros van de apparaten in jouw huishouden de nieuwe DNS gegevens van de router krijgen (misschien moet je ze een keer opnieuw opstarten).

Conclusie

Of UnoTelly echt wat voor je is, is sterk afhankelijk van hoe je het gaat gebruiken. UnoTelly voorziet niet in accounts om op de grote kabelnetwerken in te loggen en daar het VOD aanbod te bekijken. Heb je die zelf al geregeld, dan kan UnoTelly zeker waardevol zijn. In het andere geval moet je het vooral hebben van de free-to-air streams en dan moet je jezelf afvragen of UnoTelly de investering echt wel waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.