Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Rover (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterk verhaal
  • Goede achtervolgingen
  • Prima cast

THE BAD

Tien jaar geleden stortte de economie in Australië helemaal in. Het hele land verkeert sinds die tijd in een staat van permanente chaos. De grote steden lijken verandert in kleine staten terwijl de wijde outback van Australië een waar wild-west is geworden waar misdadigers vrijspel lijken te hebben en de nieuwe economie is een ware ruileconomie geworden. Welkom in de wereld van The Rover. Een wereld die vooral de fans van films als Mad Max en Waterworld zal aanspreken.

Eric (Guy Pearce) is van origine een boer, maar heeft na de instorting van de economie veel moeten opgeven. Het beetje dat hij over heeft, klampt hij zich dan ook aan vast. Wanneer iemand er met zijn auto van door probeert te gaan, zet Eric alles op alles om zijn auto terug te krijgen en daarmee ontstaan één van de eerste grote achtervolgingen in The Rover en zo komen we ook al snel aan bij de ontmoeting met die andere belangrijke speler. Robert Pattinson speelt de mentaal gehandicapte Rey die bij een bende zit. Rey neemt Eric al snel op sleeptouw in deze wereld.

Met de staat van onze huidige economie en de druk vanuit Rusland, is een ineenstorting van het geheel geen ondenkbaar scenario. The Rover lijkt dan ook vooral te willen waarschuwen voor een wereld waarin normen en waarden geen betekenis meer hebben. Een wereld waar we allemaal voor onszelf vechten en waar een leven niet zo heel veel waarde meer heeft.

Conclusie

Hoewel The Rover een paar pittige achtervolgingen kent, is The Rover vooral een krachtig drama over het verval van het ‘mens’ zijn. Een pakkend drama van iemand die vasthoudt aan dat beetje dat hij nog heeft en die andere. Die Rey die eigenlijk een groot kind is, verdwaald in een wereld waar hij niet hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.