Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review Attitude One, Rapira One

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • comfort

THE BAD

  • als we er 1 moeten noemen, geen aanpassing in de verlichting

Dit is hem dan, de laatste review in de reeks. Met deze keer de comfortabele gamemuis Rapira One.

Attitude One heeft diverse muizen om mee te gamen, de Vintorez die scherpe hoeken en lijnen heeft en daar tegenover zijn broer Rapria One, de gestroomlijnde muis die lekker in de hand ligt. Voor ieder wat wils dus.

Unboxing

Wederom een mooie oranje doos, waar de productnaam en het logo op prijken. De doos zelf is echt stevig, daar is wel met enige zorg naar gekeken. Je kunt de doos naar boven openklappen en dan zie je de muis liggen met aan de binnenkant van de doos nog een het A1 logo in het groot. Een simpele en stijlvolle manier van productpresentatie.

De muis zie je dus liggen in de doos die van binnen zwart is. Het zwarte karton moet je eruit halen om de muis, het boekje en de cd te pakken. Wederom een mooi kleurenboekje met daarin de installatie en de software die stap voor stap worden uitgelegd. Erg helder.

Design

Wat meteen opvalt zijn de rondingen van de muis, ik zou bijna zeggen dat de Rapira One het tegenovergestelde is van de Vintorez. Aan de rechterkant weidt de muis uit om je ringvinger en pink te ondersteunen. Sommige zouden de Rapira One daardoor aan de dikke kant vinden. De linker en rechtermuisknop lopen mooi door naar achteren en zijn in feite één geheel met de bovenste kant van de muis. Aan de linkerkant bevinden zich twee grote knoppen voor de duim. Deze zijn zwart en hebben een mooi hoekig design.

Het A1 logo is terug te vinden op de rug van de muis. Dit logo is voorzien  van ledverlichting die ook weer ademt. Wat ook Ledverlichting heeft zijn de knoppen voor het verstellen van de DPI en het muiswiel. De muis kan van kleur veranderen wanneer je de PDI verstelt, alle verlichting kleurt dan mee, zo heb je groen voor de laagste setting, blauw voor de standaard instelling en dan nog geel en rood voor de snellere instellingen.

Comfort

De muis ziet er al zeer comfortabel uit, en dat is hij ook. Het is een muis waar grote handen prima meer overweg kunnen. De steun voor de ringvinger en pink zijn prettig. De rest van de muis is goed naar de hand gevormd en daardoor ligt hij lekker in de hand. Je hebt er veel grip op. Het gedeelte waar je duim op rust is mooi naar binnen gevormd zodat je de muis echt vast kunt pakken. Dat vind ik altijd wel prettig dat ik de muis kan optillen om hem snel te verplaatsen tijdens het gamen. Kortom met het comfort van deze muis zit het zeker goed.

Gebruikerservaring

Met een adviesprijs van €44,99 is de Rapira One wel wat duurder van de Vintorez, maar dat verschil is goed te verklaren. Je merkt dat er in deze muis wat betere trackingtechnologie  zit. De muis is precies en stabiel, dat miste ik soms nog wel bij de Vintorez. Dus als je een flitsend design niet zo belangrijk vind dan is dit de muis voor jou. Hij voldoet ruimschoots aan je verwachtingen als je aan het gamen bent. De knoppen bij de duim zijn goed te vinden en het is niet zo dat je per ongeluk de verkeerde indrukt.

Wat ik wel jammer vind is dat de software van de Rapira One beperkter is dan bij de Vintorez. Je kunt niets veranderen aan de verlichting, de enige manier om dit te doen is door te schakelen tussen de snelheid van de muis. Met als gevolg dat je veelal 1 kleur gebruikt. De DPI is van tevoren vastgesteld in de vier verschillende niveau’s evenals de polling rate. De polling rate is prima, de meeste muizen hebben ongeveer een max van 1000, en dat heeft deze muis ook. Als je je afvraagt van die polling ratie eigenlijk is. Hier een korte uitleg. Hoe hoger deze rating hoe vaker de muis en je Pc communiceren met elkaar, dit zorgt dus voor een preciezere muisbeweging. Je kunt trouwens ook 5 profielen opslaan mocht je dit nodig achten.

Conclusie

Deze muis ligt lekker comfortabel in de hand en is een betrouwbare keus wanneer je een lekkere budget gamingmuis wilt kopen. Je kunt alle knoppen een andere taak geven en in een muisklik zit je zo met een andere snelheid te werken. Een dikverdiende 7!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.