Microsoft is onlangs begonnen om met man en macht de Nokia logo’s van alle Lumia advertenties te halen en dat volgt vlak na de eerste echte Microsoft Lumia smartphone release. De reden zou de nieuwe N1 kunnen zijn. Een nieuwe tablet op basis van Android met daarop het Nokia logo.

Toen Android in opmars kwam, verzette Nokia zich daar in eerste instantie tegen. Het was nog de eigenaar van Symbian en Nokia werkte ook aan een ander eigen OS. Omdat beiden zinloos waren maakte Nokia een lucratieve deal met Microsoft. Een deal die de opmaat vormde voor de overname van Nokia niet al te lang erna.

Nu komt Nokia dus terug en lijkt de stap naar Android toch te zijn gemaakt. De N1 is een typische iPad-achtige tablet en dat is niet vreemd. Het ding komt namelijk helemaal uit China in plaats van Finland en in China… maken ze mooie dingen gewoon graag na.

Nokia-N1-Detail

De schermgrootte van de N1 bedraagt 7,9 inch met een resolutie van 2048×1536 pixels. Er licht een 64-bit quad-core Intel Atom 2.3GHz processor in met een royale 2GB aan werkgeheugen en je krijgt 32GB aan opslagruimte.

De nieuwe tablet draait al op Android 5.0, maar heeft van Nokia een eigen launcher meegekregen die toch wat doet denken aan het oude Symbian. Nokia noemt dit de Z-Launcher.

Beschikbaarheid

De nieuwe Nokia N1 moet €249 gaan kosten, maar komt voorlopig alleen in China uit. Mogelijk omdat Microsoft in vele markten nog lang de rechten op de Nokia naam heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.